prazdny

Ultradobrý zelerový šalát

Bezmäsité jedlá

Surový zeler nastrúhame na jemnejšom strúhadle a pridáme k nemu nastrúhanú cibuľu. Všetko zalejeme tatárskou omáčkou....

prazdny

Halušky rôznych chutí

Cestoviny

Milujem krupicové halušky v polievkach. A je ich toľko variácií, akú veľkú len máte kuchársku...

prazdny

Koláčik na nedeľu

Dezerty

Už asi dva týždne som nič nepiekla, tak som rozmýšľala čo vymyslieť a nakoniec som skombinovala z...

prazdny

Nadýchané mrkvové muffiny šťavnaté

Koláče

Tento recept som si dotvorila sama, nie je úplne vymyslený, ale väčšina ingrediencii je inak upravená...

prazdny

Rýchy banánový kokteil

Nápoje

Ozajstný špeciál na pracovné dni. Stačí len všetko spolu zmixovať a môžete si to aj naliať...

prazdny

Cibuľový šalát

Bezmäsité jedlá

Tento cibulovy salat sa moze podavat teply, ale je aj velmi chutny studeny. Recept mam...

prazdny

Zmrzlina trochu inak

Bezmäsité jedlá

Priznávam, občas zablúdim na stránky so zdravou stravou. Často ma tam niečo zaujme... A občas...

prazdny

Maďarská roštenka

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso nerobím často, ale aj takto nám chutí.....

prazdny

Ríbezľový džem s vanilkou

Dezerty

Ríbezle umyjeme, osušíme, odstopkujeme, popučíme a dáme variť. Vanilku nastrúhame.

prazdny

Ranná káva proti bolehlavu

Nápoje

V čase keď je raz horúco a potom chladno a tlak lieta ako na hojdačke, aj...

prazdny

Ovsené vločky a la maminka :)

Bezmäsité jedlá

Tieto ovsené vločky mne a mojím súrodencom robievala naša maminka každé ráno na raňajky. Sú zdravé,...

prazdny

Obyčajná kovbojská fazuľa

Bravčové mäso

Tak ako inokedy pri potulkách svetom som narazil na jeden problém. Nechcelo sa...

prazdny

Omeleta

Bezmäsité jedlá

Priateľ si vždy robí takúto omeletu, keď nám ostane zemiaková kaša. Nikdy som to nejedla,...

prazdny

Slané turbany s ľanovými semienkami

Bezmäsité jedlá

Recept patrí pani Baloghné Kele Judit, ktorý uviedla s veľkým úspechom na viacerých maďarských variacich...

prazdny

Krevety so špagetami a s paradajkovou omáčkou

Cestoviny

Z času na čas má aj našinec právo, zvlášť podložené aktuálnym dôvodom, byť za „lenivého”....

prazdny

Marinované kuracie krídla

Kuracie mäso

Nas dalsi oblubeny recept na pecene kuracie kridla...

prazdny

Celozrnné racio chlebíky ovsené

Dezerty

zdravé racio chlebíky si môžeme pripraviť aj doma-:) záleží na tom, čo si zvolia naše chuťové...

prazdny

Kde Nič- Tu Nič

Na doske zamiesime husté cesto z cukru, kakaa, vanilky a bielka. Ak je bielok veľký pridáme cukor...

prazdny

Brokolica v mletom mäse

Hlavné jedlá

pôvodne som kupenú brokolicu chcel urobiť ako vysmážaný karfiol , potom ...

prazdny

Kancelársky kuskus

Cestoviny

Nemáte čas vybehnúť z práce na obed, nikde navôkol dnes nemajú nič, čo by vás...

prazdny

Hlivový paprikáš s bylinkami

Cestoviny

Hliva je fantastická huba, vždy plánujem z nej uvariť niečo iné a nakoniec aj tak skončím...

prazdny

Kráľovské rezy

Dezerty

Múku preosejeme, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažného mlieka a necháme vykysnúť.

prazdny

Filet zo sviečkovej Black Angus

Hovädzie mäso

Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré pripravíme na vonkajšom grile alebo na panvici....

prazdny

Hovädzie mäso na paradajkách

Hovädzie mäso

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a podlejeme...

prazdny

Krémová brokolicovo-syrová polievka s krutónmi

Bezmäsité jedlá

Rozpustime si v hrnci maslo, pridame nakrajanu cibulu a orestujeme. Ked je makka, pridame muku a urobime...

prazdny

Bravčová a hovädzia roládka plnená oravskou slaninkou

Hovädzie mäso

Bravčovú panenku a hovädziu roštenku naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Medzi naklepanú panenku a...

prazdny

Suché makové lokše

Dezerty

Tieto lokše máme velmy radi ako nahradu za rezance s makom

prazdny

Vianočné zázvorové oblátky I.

Dezerty

Opäť trochu experimentovania. Robila ich sesternica, tak som sa rozhodla ich vyskúšať i ja (i...

prazdny

Šošovicovo-mrkvové karí

Bezmäsité jedlá

Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena.

prazdny

Zapekaná zelenina

Bezmäsité jedlá

Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...

prazdny

Polievka Ratatouille

Bezmäsité jedlá

Ratatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným...

prazdny

Rebarbora cake

Koláče

Rebarbora je najzdravšia zelenina, je potrebná pre našu krv, mozog a nervy. Jej vysoký...

prazdny

Krevety po taliansky

Hlavné jedlá

Vymiešame vajce s mliekom, hladkou múkou a parmezánom. Na panvicu pridáme olivový olej, krevety postriekame citrónom a morskou soľou....

prazdny

Pudingový koláč

Koláče

Tento koláč mám od vzdialenej príbuznej, je ľahký a svieži.