Pralinky s plnkou zo slaného karamelu fotorecept

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 15. marca 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pralinky s plnkou zo slaného karamelu (fotorecept)Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

500 g (28 %)
500 g (33 %)
Slaný karamel:
400 g
165 g
250 ml
štipka
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bielu čokoládu musíme natemperovať – 330 g čokolády dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Roztopenú stiahneme, postupne pridávame po kúskoch 170 g čokolády a stále miešame. Teplota čokolády musí dosiahnuť 28 °C. Pripravenú čokoládu plníme do foriem doplna. Špachtľou zatrieme a jemným vibrovaním formy odstraňujeme z čokolády vzduchové bubliny. Formu obrátime, po krajoch jemne zabúchame špachtľou a vytečie nám prebytočná čokoláda. Otočíme naspäť, znova zahladíme a dáme do chladničky stuhnúť.

    Pralinky s plnkou zo slaného karamelu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaný karamel: Z cukru spravíme karamel, pridáme maslo, smotanu a nakoniec štipku soli. Zmes povaríme 2–3 minúty a necháme vychladnúť. Formy s bielou čokoládou naplníme slaným karamelom, prípadne rôznymi plnkami podľa chuti a znova dáme do chladničky zatuhnúť.

    Pralinky s plnkou zo slaného karamelu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na záver pralinky zavrieme temperovanou bielou čokoládou.

    Pralinky s plnkou zo slaného karamelu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyhladíme a necháme znova stuhnúť.

    Pralinky s plnkou zo slaného karamelu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rovnako postupujeme pri mliečnej čokoláde, jej teplota pri temperovaní musí dosiahnuť 29 °C.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist