Zapekané jablká s orechovou plnkou
Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 30. mája 2013
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 30. mája 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Orechy najemno nasekáme, vymiešame s maslom, vanilínovým cukrom a dochutíme škoricou a rumom. Jablká umyjeme, jadrovníky dôkladne vykrojíme.- 2
Pripravené jablká naplníme orechovou hmotou a poukladáme ich do zapekacej misy s pokrievkou alebo vložíme do menších misiek na samostatné porcie. Pečieme päť minút na vysokej teplote (180 °C), potom teplotu znížime (160 stupňov).- 3
Vanilkový krém: V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok, vlejeme do vriaceho osladeného mlieka a miešame do zhustnutia. Krém podávame horúci k jabĺčkam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
napokon je to v podstate jedno, recept vynikajúci.