Foto: figovnik
www.figovnik.com
60 minút
príprava
príprava
45-55 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
* banány by mali byť čo najzrelšie, úplne hnedé. Kľudne hocikedy keď máte doma banány ktoré sú už skoro na vyhodenie, tak ich dajte do mrazničky a potom ich hocikedy použite v tomto recepte. Pred pečením vybrať na pár hodín vymraziť.
- 2
Maslo a cukor rozmiešame v miske. Pridáme vajíčka a ďalej šlaháme mixérom. Pridáme banány (roztlačené) a jogurt. Poriadne zamiešame. V druhej miske si rozmiešame sódu bikarbonu s múkou. Pridáme do zmesi a všetko spolu dobre rozmiešame.
- 3
Nakoniec pridáme orechy, hrozienká alebo iné. Vylejeme do maslom vytretej formy. Pečieme na 180 – 200 °C približne 45 minút až hodinu. Kontrolujeme špajlou.
- 2
Diskusia k receptu