Chrenový šalát z údeného mäsa a fazuľky

Miroslav Ryljak
šéfkuchár hotela Podhradie v Považskom Podhradí, 26. augusta 2012
Chrenový šalát z údeného mäsa a fazuľky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

300 g
60 g
100 g
100 ml
70 g, čerstvý
50 g
20 g




Postup

  1. 1

    Údené mäso, sterilizovanú uhorku a kapiu nakrájame na rezance. Fazuľku uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Majonézu zmiešame so smotanou, pridáme pažítku, nastrúhaný chren a všetko spojíme.

  2. 2

    Premiešame a dochutíme soľou, octom a cukrom. Môžeme pridať pár kvapiek worcesterskej omáčky. Šalát pripravujeme vopred, aby mal aspoň hodinku čas odležať.

Diskusia k receptu

zdezda
chren s údeným máme radi, no s fazuľkou to asi nespravím, hoci ...
asi spravím na 2 spôsoby, v stredu budú mať u nás premiéru :-)
dida99
toto určite vyskúšam, lebo sú tam chute, ktoré mám rada :-) aj fazuľu robím na veľa spôsobov a mám ju rada aj v šalátoch
gabcar
Super salatik. Pouzila som -moravske udene- a cervenu sterilizovanu fazulu. Chutilo vsetkym -hlavne chlapom, /bol to len jeden zo salatov/
mali sme oslavu =Pavla=
doporucujem = FAJNOTA=




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia