Predcesto na pečenie chleba /fotorecept/
Predcesto je vlastne chlebové cesto. Kedysi naše staré mamy pri pečení chleba vždy odložili kúsok cesta...
Jašterice
Tento recept mám od švagrinky . Ona každú sobotu počúva rádio Regina a zapisuje recepty...
Kuracia polievka s matza guľami
Táto polievka je zo židovskej kuchyne a je to klasická kuracia polievka varená s malými rozdielmi...
Krídla červeného draka
Ďakujem všetkým, čo mi radili ako upraviť údené kuracie krídla. Nakoniec som sa najviac držala...
Jesenný šalát s tofu a kapustou
Je vinikajúci, nechcem sa chváliť, ale určite vyskúšajte, najskôr som sa bála skombinovať to...
Ľanové maslo
Toto sladké "maslo" sa dá použiť napr. do koláčov alebo aj len tak na chlieb...
Labužnícke viedenské párky
Z hovädzieho mäsa, 1 l vody, časti soli, sanitry a cukru si pripravíme „spojku“...
Moje nové tvary pečiva z kysnutého cesta
Na kysnuté pečivo má skoro každý svoj osvedčený recept. Aj ja tu mám jeden svoj, ...
Nátierka zo surimi
Natierku som začala pripravovať ešte v časoch keď bola krabia konzerva za 5 Kčs, potom asi...
Hovädzie na dubáčikoch
Najčastejšie pripravujem toto jedlo, keď očakávam návštevu. Je to vynikajúce jedlo a môže sa podávaj...
Pomarančová marmeláda
Kedže posledné Vianoce som nemohol jesť citrusy, tak sa tentoraz u nás nahromaždilo trochu viac pomarančov....
Šampiňonová nátierka
Dobrá nátierka na raňajky alebo aj večer len malú chuťovku ku telke alebo k dobrej knihe...
Brokolica s kešu (vegan)
Tento recept by ste našli v knižke The New Vegetarian Cookbook od Heather Thomas. V pôvodnom...
Rímsky šalát so sušenými paradajkami, olivami a parmezánom
Umytý a očistený listový šalát zmiešame s olivami, sušenými paradajkami a parmezánom.
Fazuľový prívarok trochu inak
Inšpirovala som sa receptom, ktorý tu je uverejnený, ale urobila som to tak, aby to bolo trošku...
Pizza koláčiky
Vymastíme si olejom plech na muffiny. Na robenie kruhov. si vyberieme pohár, ktorý ma...
Cuketové ,,tagliatelle,, so špenátom
Mimoriadne zelené jedlo z intrákových zásob, ktoré odteraz budem robiť určite častejšie! Z uvedeného množstva potravín...
Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou
Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...
Moje zaprávané držky
Keďže sme boli doma sami s manželom, tak toto bolo na želanie, do včera robil...
Ovocné knedličky
robím ich rada, lebo cesto je hotové za 10 min, a potom už len balíme...
Rýchly eintopf pre uzimených
Kto nevarí z konzervovanej zeleniny a strukovín, nech tento recept obíde alebo si ho pripraví z...
Rumcajs špeciál
Recept pochádza z rozprávkového mesta Jičín a najviac sa podobá na tu ich špecialitu. Ja tam chodím...
Rezne na cesnaku
Recept som našla na webe a zaujal ma jednoduchosťou. Tak som si povedala že za pokus...
Šalát z paradajok ako hlavné jedlo
Momentálne sa šporáku vyhýbam tak, ako sa len dá. Preto sú v týchto teplách u...
Fitness lievance na raňajky
Fitness lievance sú moje obľúbené raňajky! Sú veľmi jednoduché a chutné . predovšetkým zdravé!
Cibuľový koláč / Zwiebelkuchen
Cibulovy kolac sa podava k chladenemu novemu vinu, vlastne je to cerstvo vylisovana, nevykysnuta hroznova stava....
Opité krémové rezy
Receptík požíčaný zo zbierky receptíkov od babičky. Odporúčaná veľkot plechu je 20x35, ale ja som...
Slivková nutela
Slivky odkôstkujeme a zomelieme, pridáme kryštálový cukor. Varíme a miešame, až kým hmota zhustne....