Foto: zuzanka1367
Do sérii ľahkých, letných, ovocných pridávam slivkový, recept je pospájaný z rôznych receptov z webu. Rýchlo pripravený a nenáročný na suroviny.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1 lyžica |
|
100 g |
|
1 dcl |
|
2 lyžičky |
|
štipka |
|
Náplň: | |
približne 1 kg |
|
2 dcl |
|
2 |
|
3 - 4 lyžice |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Preosejeme múku,pridáme nadrobno nakrájané maslo, vodu, cukor, štipku soli a ocot, vymiesime cesto, zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky odpočinúť... V tej plechovičke od mandlí ukrývam pomletý trstinoý cukor s vanilkou
-
2
Formu o veľkosti 28 cm obkreslím na papier, vystrihnem kruh a na ňom vyvaľkám cesto hneď na správnu veľkosť, na cesto nahusto naukladám na štvrtky nakrájané slivky ja som pridala aj 2 nektarinky...
-
3
Takto obložený koláč dáme na 15 minút piecť do rúry vyhriatej na 220 st. pokiaľ sa pečie, tak si pripravíme smotanovú plnku...
-
4
Na horúci predpečený koláč vylejeme vymiešaný krém a vložíme opäť do rúry na 30 minút. Keď rúru vypnem, tak koláč preložím na spodok rúry, aby sa pekne pripiekol a nechám vychladnúť. Použitie cukru záleží od toho, aké máte sladké slivky...
-
5
Ak Vám bude kyslý, tak pocukrujte povrch a spapajte...dobrú chuť :-D
Diskusia k receptu