Tvarohovo-špaldová bábovka
Foto: potravinarskavyrobaliana
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým, vanilínovým a škoricovým cukrom. Pridáme rum, zmäknuté maslo, tvaroh a prešľaháme. Pridáme múky a kypriaci prášok do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
- 2
Do inej nádoby oddelíme tretinu cesta a vmiešame kakao rozmiešané v mlieku (asi 50 ml).
- 3
Hrsť čokoládových granuliek alebo nasekanej čokolády vmiešame do bieleho cesta.
- 4
Do silikónovej formy vrstvíme biele cesto, tmavé cesto a opäť biele cesto. Upečieme pri 175 °C 50-60 minút. Upečenú bábovku vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.
Tiež tvarohová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu