Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka

Tvarohovo-špaldová bábovka

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 20. augusta 2019. Komerčný recept.

Suroviny

250 g
200 g
3 ks
170 g
1 bal.
1 bal.
100 g
200 g
1 bal.
3 PL
2-3 PL
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s práškovým, vanilínovým a škoricovým cukrom. Pridáme rum, zmäknuté maslo, tvaroh a prešľaháme. Pridáme múky a kypriaci prášok do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Do inej nádoby oddelíme tretinu cesta a vmiešame kakao rozmiešané v mlieku (asi 50 ml).

  3. 3

    Hrsť čokoládových granuliek alebo nasekanej čokolády vmiešame do bieleho cesta.

  4. 4

    Do silikónovej formy vrstvíme biele cesto, tmavé cesto a opäť biele cesto. Upečieme pri 175 °C 50-60 minút. Upečenú bábovku vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: