Foto: matavarecha
Recept mám z TV paprika od Janella Purcell Good Chef Bad Chef, jeme to ako chutné raňajky s jogurtom alebo ovocím. Je to Zobraziť celý popisRecept mám z TV paprika od Janella Purcell Good Chef Bad Chef, jeme to ako chutné raňajky s jogurtom alebo ovocím. Je to spôsob ako nenápadne prepašovať do stravy niečo zdravé aj pre „nevyznávačov“ zdravej výživy.
Suroviny
5 šálka |
|
1 šálka a oriešky (nasekané) |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
1/2 šálky |
|
2 PL |
|
1/2 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1/2 šálky 100 % (slnečnicový alebo repkový) |
|
1/2 šálky alebo javorový sirup, alebo med ( ja dávam z každého trošku) |
|
1/2 šálky |
|
1/2 šálky |
|
Postup
-
1
Zmiešame všetky suché prísady dohromady vo veľkej mise. Zmiešame javorový alebo agáve sirup s olejom a rukami to vtrieme do suchej zmesi . Necháme to trochu nasať. Potom rozprestrieme zmes na 2 plechy a pečieme pri 180 ° C až je to hnedé a chrumkavé (cca 20 min). Necháme vychladnúť. Zmiešame s hrozienkami a brusnicami a skladujte vo vzduchotesnej nádobe.
- 2
Zmiešame všetky suché prísady dohromady vo veľkej mise ovsené vločky
- 3
slnečnicu
- 4
špaldovú múku, škoricu
- 5
Zmiešame javorový alebo agáve sirup s olejom a rukami to vtrieme do suchej zmesi . Necháme to trochu nasať. Potom rozprestrieme zmes na 2 plechy a pečieme
- 6
tu som dala aj tekvicové semienka ( ja to kombinujem podľa chuti a podľa "čo špajza dá")
- 7
Necháme vychladnúť. Zmiešame s hrozienkami a brusnicami
- 8
ako chutné raňajky s jogurtom,
- 2
( tu z Varechy) , ale asi som mala hrubú vrstvu, lebo pri tých 150°C nie a nie ich prepiecť, tak sa piekli hádam raz tak dlho.