Foto: diabambulka
Šťavnatá jablková delikatesa, nechajte sa inšpirovať už na Valentína :-)
porcií
na 160 °C
Suroviny
Cesto : | |
250 g |
|
160 g |
|
štipka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 - 2 PL |
|
Plnka : | |
10 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
50 g |
|
ďalej potrebujeme : | |
|
|
2 PL (vlašské, lieskovce alebo mandle) |
|
Postup
-
1
Cesto : V miske zmiešame múku, so štipkou soli, práškovým cukrom, herou a vodou. Vypracujeme polotuhé cesto ( také aby sa nám dobre vaľkalo ). Cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme. Prenesieme do okrúhlej formy koláč a vystelieme aj po bokoch tak aby nám kúsok cesta pretŕčal. Na cesto rozotrieme jablkovú plnku a zakryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Okraje postláčame a spojíme. Vrchnú časť popicháme vidličkou a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160°C 35 minút. Ešte horúci koláč natrieme slivkovým lekvárom a posypeme nasekanými orechami.
- 2
Jablková plnka : Jablká očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme práškovým, vanilkovým a škoricovým cukrom. Prisypeme hrozienka, brusnice a marhule, ktoré sme mali namočené vo vode, alebo v rume/ume. Celé chvíľku dusíme. Na záver do jablkovej zmesy vmiešame vanilkový pudingový prášok.
- 3
Dobrú chuť :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Gratulujem
Vsak mne staci kafe... Nemusim furt priberat. :-)