Parížsky čokoládový tunel
Foto: droetker
Komerčný recept
na 170-190 °C
Suroviny
Na náplň: | |
500 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
100 ml |
|
Na cesto: | |
3 ks |
|
120 g |
|
1 bal |
|
150 g |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal |
|
Postup
-
1
Na prípravu náplne zvaríme smotanu, 70 g nalámanej čokolády, vanilínový cukor a kakao. Necháme najmenej 3 hodiny v chladničke vychladiť, najlepšie cez noc.
- 2
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. <br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3 - 4 <br /><br /> Doba pečenia: asi 10 minút
- 3
Ešte horúci upečený korpus aj s papierom stočíme a necháme vychladnúť.
- 4
Vychladenú čokoládovú smotanu ušľaháme dotuha. Zvyšok čokolády nasekáme na malé kúsky. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne doň vmiešame čokoládové kúsky a smotanu. Dôkladne zamiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
plniť môžeš naozaj, čím len chceš.
varecha.pravda.sk/recepty/slahackovy-tunel-fotorecept/421...
,vdaka, aj ostatnym za snahu, :-)
varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovo-broskynovy-tunel-foto...