Foto: figovnik
Postup
-
1
Na škrupinky a uzatváranie : 24 ks – 250g kvalitnej čokolády (ja som použila bielú). <br /><br /> Na plnku: 85 g bielej čokolády, 50 ml smotany na šlahanie, 3 a 1/2 PL malinovej zmesy. <br /><br /> Na malinovú zmes : 3 PL trstinového cukru, 5 PL mrazených malín.
- 2
Postup : ako vyliať škrupinku pre pralinky a všetko ostatné sa dočítate tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html
- 3
Príprava malinovej zmesy : do hrnca si dáme cukor a maliny. Zohrievame až kým sa maliny neroztopia a nespoja s cukrom. Keď táto zmes začne bublať vypneme ju a maliny cez sitko prepasírujeme aby sme odstránili semiačká. Z tejto zmesy by nám akurát malo vzniknúť 3 a 1/2 PL.
- 4
Príprava plnky : Smotanu dáme v hrnci zohrievať, keď začne bublať pridáme na kúsky polámanú čokoládu. Miešame kým sa neroztopí a pridáme malinovú zmes. Poriadne rozmiešame, necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky na pol hodinku. Môžeme plniť škrupinky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu