Foto: ailuj82
Z mrazených jahôd.
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
300 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
300 g |
|
1 ks |
|
PLNKA: | |
400 ml |
|
1,5 balíčka |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
500 g |
|
50 g |
|
500-1000 g, mrazené/čerstvé |
|
Postup
-
1
Cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 min.
- 2
Na mierne upečené cesto poukladáme jahody a dáme dopiect ( asi 25 min.)
- 3
Medzitým si pripravíme plnku: z mlieka, cukru, vanilky a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do horúceho primiešame tvarohy a maslo.
- 4
Ešte na horúcu piškótu opatrne natrieme plnku a môžeme posypať čokoládou, grankom, farebnou ryžou, alebo ozdobiť šľahačkou. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu