Foto: medovnicek
Inšpiráciu som čerpala z časopisu Báječná žena.
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Na potretie cesta: | |
|
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
250 ml |
|
12 ks |
|
|
|
500 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
Poleva: | |
100 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty pridáme olej, vlažnú vodu, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.
- 2
Masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 C. Necháme vychladnúť.
- 3
Na plnku umyjeme marhule, rozpolíme a kôstky vyberieme. Dáme ich do hrnca s ovocným sirupom a povaríme na miernom ohni 3 až 4 minúty. Vyberieme ich a na sitku necháme vychladnúť.
- 4
Tvaroh, mascarpone vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme limetkovú šťavu, zamiešame a vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu na šľahanie. Želatínu dáme napučať, rozpustíme ju v malom množstve ovocnej šťavy a vmiešame do plnky. Zľahka premiešame a plnku rozdelíme na dve rovnaké časti.
- 5
Vychladnuté cesto potrieme marhuľovým džemom.
- 6
Na cesto dáme polovičnú časť plnky.
- 7
Uložíme marhule
- 8
A natrieme zvyšok plnky.
- 9
Na polevu rozmixujeme marhule s cukrom. Napučanú želatínu rozpustíme v ovocnom sirupe a vmiešame do rozmixovaných marhúľ.
- 10
Lyžicou dávame polevu na plnku v rozostupoch
- 11
A pomocou špáradla alebo vidličky robíme krúživé pohyby.
- 12
Koláč odložíme do chladu na 6 až 8 hodín odstáť, potom ho pokrájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
PS: Nie sú to vetvičky taxus media Hicksii?
@douglas neviem ti povedať, že čo sú to za vetvičky - ja si totižto každú sobotu od babičiek na trhu kupujem kytičku a tieto halúzky sú z jednej takej:)