
Cesnakovo-zázvorový kaprík
Ryby miluji na všechny způsoby, takže když mi kamarádka volala, jestli nechci 2 menší kapříky,...

Farebná štóla
Tento recept som našla v jednom českom časopise. Uvedené prísady sú na 2 štoly. Piekla...

Vajíčková nátierka
Vajíčka necháme vychladnúť a potom ich nakrájame alebo postrúhame na hrubšom strúhadle.

Koleno s pečienkou
Inšpirovala ma @bibia1 s receptom Bravčová pečeň v parnom hrnci. No a v rámci testov novopostavenej...

Šťava plná energie
Papája je vynikajucim zdrojom vitamínu C a betakarotenu, ktore su dôležite pre zdravu pokožku a imunitný...

Špenátovo-smotanové mušle
Veľmi dobrá pochúťka, ako pre koho, ale kto ľúbi morské plody, ten si pochutí....

Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom
Neviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem ...

Karfiol so syrom a ančovičkami
Recept som čiastočne odkukala z francúzskej televíznej relácie o varení, niečo z ingrediencií mi určite ušlo,...

Pstruh na sezame
Pstruha obalíme v rybacej múke a pomaly grilujeme z oboch strán, pred koncom posypeme sezamom a...

Paprika plnená syrom
Papriky nasucho opečieme do čierna. Ošúpeme ich a naplníme zmesou rozdrveného syra, zmiešaného s čubricou a petržlenovou vňaťou.

Baklažánová nátierka
Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.

Karamelové oblátky inak
Keďže som dnes urobila Salko z kokosového mlieka a obmenu burizónových guliek, do tretice ešte jeden...

Sendvič so šampiňónmi a orechmi
Šampiňóny podusíme na cibuľke, ktorú najskôr urestujeme na oleji do sklovita, do toho nakrájame papriky na...

Veľkonočné škoricovníčky
Tieto škoricovníčky nesmú chýbať u nás na sviatky. Sú veľmi jemné a veľmi pekne voňajú,...

Konzervovaný kôpor
Mladý kôpor umyjeme pod tečúcou vodou, natlačíme do fliaš od výživy a zalejme nálevom.

Vajcia s bešamelovou omáčkou
Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme horúcim mliekom, pridáme...

Pečková plnená pletienka
Tento koláč pečiem často , nie je veľmi náročný . Recept na cesto bol ako...

Zelenina plnená jahňacím mäsom
Umyté, osušené a odblanené mäso pomelieme, premiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, rozmarínom, cesnakom...

Bravčové rebierka na červenom víne
Na dnešný obed som pripravila rebierka na červenom víne. jednoduché a veľmi chutné. ako prílohu...

Kečup najlepší
Pridávam tento môj osvedčený recept už teraz, keďže v lete sa budem venovať zaváraniu okrem iného...

Pomazánka tri-tri
Uvarené vajíčka postrúhame - robím to v magicchopperi, pridáme syrokrém a tatarsku omáčku, môže...

Kakaové celozrnné muffiny s kúskami ovocia
Mufinny sú proste klasika. A tak nesmú chýbať ani medzi mojimi receptíkmi. Tieto sú však...

Palermské rezy
Chutný víkendový koláč... neviem prečo ten názov. Možno pochádza z Palerma :-)

Jednoduchá cesnačka s pohánkou
Je to rýchly a jednoduchý recept na veľmi zdravú polievku. Mne osobne veľmi dobre padne na...

Všezelená pohánka
Sezónu zeleniny treba využiť naplno... dnes som vsadila na všetko zelené, čo sa u...

Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku...

Listový šalát s močacinou, plesňovým syrom a kávovým dresingom
Je to nápadité a zároveň veľmi chutné jedlo, ktorým očarúvam hostí.

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....