
Bavorská roštenka
Očistené zemiaky nakrájame na plátky, necháme odstáť, aby pustili šťavu, potom šťavu zlejeme...

Zapekaný baklažán
Baklažán som si nakrájal na plátky, cibuľu, cuketu a šampiňóny na kocky a pár paradajok...

Grécka nátierka s olivami
Zo syra zlejeme vodu, opláchneme ho a zalejeme mliekom. Necháme ho niekoľko hodín odstáť, aby sa soľ...

Obalované oriešky na Vianoce
Recept ktorý sa už u nas robí roky mám ho od moji babky z čiech ktorá my...

Veľkonočný syreček
Recept, ktorý pozná veľa ľudí ale každý to robí inak.

Mozzarellové guľôčky so slaninou
Talianske mozzarellové guľôčky so slaninou pancetta na lôžku z rukoly.

Kačacia paštéta
Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).

Olinova torta
Všetky dávky a mierky sú na jednu tortovú formu: CESTO 185g masla 185g varovej čokolády................

Ryba na grile, ragú z čiernej fazule s kokosovým mliekom a mrkvou
Fazuľu namočíme, potom prepláchneme a dáme variť. Uvarenú fazuľu scedíme.

Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...

Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou
S istotou, bližiacou sa k presvedčeniu (či naopak) viem, že zo mňa nikdy vegetarián, ...

Španielske vtáčiky s ryžou
Tradičné jedlo, ktoré spája na jednom tanieri veľa zaujímavých ingrediencií....

Linecké roládky
Klasické linecké koláčiky už veľmi nerobievam, ale tieto rolované linecké koláčiky som veľmi chcela vyskúšať a dokonca som si na plnenie urobila skvostný čerstvý malinovo-ríbezľový džem....

Kysnuté kvietky
Už som sa dlhšie zberala vyskúšať tento recept a dnes som si už našla čas tak nech...

Šalát Nicoise s marinovaným tuniakom
Vajcia uvaríme natvrdo. Fazuľové struky krátko predvaríme. Zemiaky uvaríme domäkka a opečieme s predvarenými fazuľovými...

Zdravý koláčik (datľovo-orechový)
Zdravý koláčik. Nakoľko som dostala datle až z ďalekého Ománu, vymyslela som si koláčik z...

Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou
Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...

Chrumkavý pangasius
Pangasius má tú výhodu, že nemá takmer žiadne kostičky, preto je ako stvorený pre tento...

Minionská torta
Túto tortu som pripravila len tak, z dlhej chvíľky. Už dlhšie som hľadala nejaký námet...

Jablkové guľky s vlašskými orechmi
Ošúpané jablká nastrúham na väčších očkách a s cukrom podusím na panvici okolo 5 -10 minút podľa...

Mandľový koláčik s malinovou penou
Znovu som sa inšpirovala severonórskou kuchyňou, keďže tu žijem s rodinou. Príprava nieje veľmi zložitá. Už pri...

Semienkový „chlebíček“
Skúšam, skúšaš, skúšame :) kuchyňa mi robí v poslednej dobe neskutočnú radosť - možno preto...

Toast rybára z Algarve
Recept na nezvyčajnú kombináciu zdanlivo protichodný ingrediencií. Pre všetkých, ktorým lezú sardinky už hore krkom...

Figová saláma
Dnes bude krásny deň. Ráno prvýkrát nás zobudil vtačí spev-pomaly, ale isto sa hlási jar. A aj...