Čučoriedkový prstenec
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 160/180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
125 g |
|
220 g |
|
3 ČL zarovnané |
|
170 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
4 ks |
|
125 ml |
|
150 g alebo margarín |
|
Na náplň: | |
250 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
3 PL alebo voda |
|
100 g |
|
Na ozdobenie: | |
50 g |
|
2 PL zarovanané |
|
Ešte potrebujeme: | |
(Ø 24 cm) |
|
Postup
-
1
125 g čučoriedok rozmiestnime do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare venca (Ø 24 cm).
- 2
2. Na cesto zmiešame múku s kypriacim práškom a pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, vodu a zmäknuté maslo alebo margarín. Ručným elektrickým šľahačom na strednom stupni prísady spracujeme dohladka. Cesto naplníme do vymastenej formy a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br> <br> Elektrická rúra: 180°C<br> Teplovzdušná rúra: 160°C<br> Plynová rúra: stupeň 3<br>
- 3
Upečený korpus necháme vo forme 5 minút vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme na kuchynskú mriežku.
- 4
Na náplň ušľaháme smotanu, tortové želé, smeta-fix a práškový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Opatrne vmiešame ovocnú šťavu alebo vodu.
- 5
Korpus pozdĺžne rozrežeme. Spodnú časť korpusu potrieme náplňou. Na náplň rozmiestnime čučoriedky a priložíme vrchný diel korpusu. Ozdobíme čučoriedkami a zľahka pocukrujeme. Pred podávaním uložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu