Čučoriedkový prstenec

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 17. mája 2014
Čučoriedkový prstenec
Foto: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
35 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Na cesto:
125 g
220 g
3 ČL zarovnané
170 g
1 bal.
štipka
4 ks
125 ml
150 g alebo margarín
Na náplň:
250 ml
1 bal.
1 bal.
1 PL
3 PL alebo voda
100 g
Na ozdobenie:
50 g
2 PL zarovanané
Ešte potrebujeme:
 (Ø 24 cm)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    125 g čučoriedok rozmiestnime do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare venca (Ø 24 cm).

  2. 2

    2. Na cesto zmiešame múku s kypriacim práškom a pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, vodu a zmäknuté maslo alebo margarín. Ručným elektrickým šľahačom na strednom stupni prísady spracujeme dohladka. Cesto naplníme do vymastenej formy a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180°C
    Teplovzdušná rúra: 160°C
    Plynová rúra: stupeň 3

  3. 3

    Upečený korpus necháme vo forme 5 minút vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme na kuchynskú mriežku.

  4. 4

    Na náplň ušľaháme smotanu, tortové želé, smeta-fix a práškový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Opatrne vmiešame ovocnú šťavu alebo vodu.

  5. 5

    Korpus pozdĺžne rozrežeme. Spodnú časť korpusu potrieme náplňou. Na náplň rozmiestnime čučoriedky a priložíme vrchný diel korpusu. Ozdobíme čučoriedkami a zľahka pocukrujeme. Pred podávaním uložíme do chladničky.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Torty, Zákusky, Pečené, Dr. Oetker

Diskusia k receptu