Srnčí chrbát v chlebovej kruste
Srnčí chrbát nakrájame na porcie po 150 g a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Odstavíme a...
Kvitnúci čaj
Dostala som pod stromček tútú parádu. strieborný ihličkový čaj kvetu ľalie a jasmínu.
Kuracie stehná na trstinovej melase s kapustou
Netradičná, ale veľmi chutná úprava kuracieho mäsa s dusenou kapustou. Trstinová melasa je veľmi zdravá...
Super domáci chlebík
Keď vyskúšate tento domáci chlebík už nikdy viac nebudete robiť iný :) Mám ho od svojej dobrej...
Meteník
Je to " kabáč" z Liptova z kyslej kapusty. Žiaľ neviem presnú gramáž, lebo ho...
Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay
Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...
Sladké placky z pohánkového tvarohu
Jednoduché a veľmi chutné tvarohové placky, ktoré si pre bezmliečnu diétu pripravíme z pohánkového tvarohu...
Pikantný kapor
Očisteného kapra osušíme, pokrájame na porcie, osolíme, zľahka obalíme múkou a na oleji z...
Hovädzie kocky na koňaku so zeleninovou prílohou
Vynikajúci obed, to je neuveritelné, ako to koňak nádherne zafarbil a dal výnimočnú chuť....
Mahsi kusa [plnené baby cukety]
Recept je z arabskej kuchyne. Irak. Nase oblubene jedlo. Pripravujeme ho casto, k...
Dorayaki s plnkou z červenej fazule (Anko)
Milujem ázijskú kuchyňu, no najviac ma fascinuje japonská, a práve z tej kategórie je aj...
Syrové pagáčiky
V miske zmiešame múku, Heru, bryndzu (alebo Bambino), žĺtko a soľ. K týmto surovinám...
Hroznový závin
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 2 mm. Suroviny na plnku rozdelíme tak, aby vyšli na dva...
Polievočka fazuľková bez múky - parádna
Podľa tohto receptu robievam šošovicovú, ale chcela som použiť fazuľu a tú som aj nafotila, ...
Svieži šalát zo sójových bôbov s feniklom
Mám rada rôzne bezmäsité jedlá a naposledy som si pripravila tento šalát. V prípade, že...
Matcha puding
Vynikajúca chuť! Ak radi skúšate novoty v kuchyni, toto je to pravé orechové ako inovovať klasický...
Zemiakové pirohy s čiernymi ríbezľami
Tieto pirohy sú u nás veľmi obľúbené, sú krehké, chutné a dnes som ich plnila...
Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou
Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom,...
Živánska z kapra
Je tu jar, príroda sa prebúdza, práca na záhrade volá. V sobotu sme aj my zobrali hrable...
Hrozno v palacinkovej košeli
Neviem aké máte skúsenosti s hroznom, ktoré je bežne na trhu – ja hrozné. Chutí...
Pomerančový krém
Pomeranče vymačkáme, potřebujeme 600 ml pomerančové šťávy. Přidáme cukr, žloutky a Solamyl, vše...
Orechový syr smotanový
Tavený sýr s vlašskými ořechy se prodávával v jednom hodně drahém lahůdkářství "Paukert". Měla jsem možnost...
Morský čert s olivovou salsou
Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www. jamieoliver. com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná...
Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát
Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197....
Špaldové rožky
Všetky ingrediencie si zmiešame dokopy a dáme vymiešané cesto stuhnúť do chladničky na minimálne hodinku.
Jahňacie s tekvicou
Máme svoje čerstvé jahňacie mäsko a hľadáme nové recepty z jahňaciny. Inšpirovala som sa kuchárskou knihou...
Plnený baklažán
uvarenu ryžu rozmiesame s pomletým mäsom. Pridame cele vajce, koreniny, sôl, podľa chuti.