Foto: amonet
vynikajúci mrežovník
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
cesto: hladku múku, maslo, cukor, vajce, a štipka soli- vypracujeme cesto tuhe, ktoré zabalíme do fólie a na hodinu dáme do chladnicky.
- 2
plnka: jablka očistíme, nastruháme, pridáme vanilkový cukor, škoricový cukor, hrozienka, a cukor podľa chuti (ja som nedávala, mala som sladučke jablka). hmotu vymiešame
- 3
cesto vybereieme z chladničky, rozdelime na polovicu, rozvalkáme na kruh, ktorý prenesieme na formu, predtým vymastenú olejom. pekne vystelieme formu, a následne naplníme plnkou. na vrch dáme zo zvyšku cesta vytvorenú mriešku. (buď si ju pracne vyvaľkáme, alebo použijeme špecialný valček) po upečení koláč posypeme práškovým cukrom. čas pečenia a teplota záleží od vašej rúry
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu