Mrežovník

amonet - fotkaamonet, 7. októbra 2012
Mrežovník
Foto: amonet

vynikajúci mrežovník

40 minút
príprava
20 - 30 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g preosiata.
125 g (hera)
100 g
1 ks
 štipka
6-7
1 balenie
1 balenie
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    cesto: hladku múku, maslo, cukor, vajce, a štipka soli- vypracujeme cesto tuhe, ktoré zabalíme do fólie a na hodinu dáme do chladnicky.

  2. 2

    plnka: jablka očistíme, nastruháme, pridáme vanilkový cukor, škoricový cukor, hrozienka, a cukor podľa chuti (ja som nedávala, mala som sladučke jablka). hmotu vymiešame

  3. 3

    cesto vybereieme z chladničky, rozdelime na polovicu, rozvalkáme na kruh, ktorý prenesieme na formu, predtým vymastenú olejom. pekne vystelieme formu, a následne naplníme plnkou. na vrch dáme zo zvyšku cesta vytvorenú mriešku. (buď si ju pracne vyvaľkáme, alebo použijeme špecialný valček) po upečení koláč posypeme práškovým cukrom. čas pečenia a teplota záleží od vašej rúry

    Mrežovník - obrázok 3

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: