Foto: jenni
Na prvý pohľad možno nie veľmi lákavo vyzerajú sušienky, no nech vás ich vzhľad neodradí, pretože ich chuť vás dostane. Sú také sladké a Zobraziť celý popisNa prvý pohľad možno nie veľmi lákavo vyzerajú sušienky, no nech vás ich vzhľad neodradí, pretože ich chuť vás dostane. Sú také sladké a dobré, až sú návykové. Presvedčte sa sami a ochutnajte.
príprava
na 175 °C
Suroviny
2 2/3 hrnček |
|
1 1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
70 ml |
|
Postup
-
1
V mise si zmiešane múku so soľou, sódou bikarbónou, práškom do pečiva, škoricou, zázvorom, perníkovým korením a dôkladne premiešame. Vanilkový struk si narežeme a vydlabeme z neho vnútro, ktoré pridáme k sypkej zmesi. Kto chce, môže namiesto vanilkového struku použiť 1/2 až 1 ČL vanilkového cukru. K zmesi pridáme trstinový cukor. Ďalej pridávame vlhké suroviny a to rozpustený kokosový olej, rastlinné mlieko a na záver pridáme melasu.
- 2
Celú zmes miešame dovtedy, pokým nám z cesta nevznikne pevná masa, ktorú dáme odležať do chladničky (ja som dala na cca 1 hodinu). Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme. Cesto bolo krehké, tak som ho nevykrajovala, ale trhala ho na kúsky, ak chcete, môžete ho povykrajovať.
- 3
Uložíme na plech, ja som plech nevystala papierom na pečenie, ale dávala som ich na čistý plech. Pečieme približne 8 minút pri 175°C. Sušienky preložíme z plechu na tanier a predtým, ako sa do nich pustíme, necháme ich vychladnúť a nejaký čas odležať. Trochu stvrdnú a budú chrumkavejšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
biostrava.zarucene.sk/melasa-sladidlo-s-liecivymi-ucinkami/...
dakujem za chutny "bio" recept