Toto je výborný, nenáročný a šťavnatý zákusok, ktorý sa vám určite vydarí ...
5-6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Uvaríme silnú kávu (3 kopcové lyžičky zalejeme 2 dl vody) a necháme ju vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme spolu s vanilínovým cukrom. Medzi 2 keksy, ktoré sme si namočili do kávy rozotrieme lyžicu šľahačky a ukladáme na podnos stojačky jeden za druhým.
- 2
Keď minieme všetky keksy, vznikne nám tehla, ktorú ešte zo všetkých strán natrieme zvyšnou šľahačkou a ozdobíme strúhanou čokoládou.
- 3
Dáme na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Krájame šikmo, aby sa na reze striedala šľahačka a keksy v zvislom smere.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu