Nepečená tehla z keksov

klaura - fotkaklaura, 27. novembra 2009

Toto je výborný, nenáročný a šťavnatý zákusok, ktorý sa vám určite vydarí ...

5-6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

2 balíčky
2 ks
2 ks
2 dl




Postup

  1. 1

    Uvaríme silnú kávu (3 kopcové lyžičky zalejeme 2 dl vody) a necháme ju vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme spolu s vanilínovým cukrom. Medzi 2 keksy, ktoré sme si namočili do kávy rozotrieme lyžicu šľahačky a ukladáme na podnos stojačky jeden za druhým.

  2. 2

    Keď minieme všetky keksy, vznikne nám tehla, ktorú ešte zo všetkých strán natrieme zvyšnou šľahačkou a ozdobíme strúhanou čokoládou.

  3. 3

    Dáme na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Krájame šikmo, aby sa na reze striedala šľahačka a keksy v zvislom smere.

Diskusia k receptu

zemo
A čo by sa tam mohlo dať namiesto tej silnej kávay, aby to mohli aj kardiaci a deti? Čo tak čokoláda rozpustená. Bolo by to ono?
klaura
Ano, mohlo by byť, ale musela by byť riedka, aby sa ňou keksy nasiakli. Alebo ovocný sirup, džusík a pod. :)
zemo
Džúsik nie, bŕŕ. Skôr javorový sirup a potom nedávať toľko cukru. A volalo by sa to: Tehla, po ktorej si grizzly labu líže:)
sonka1307
čo tak skúsiť "kávu" bezkofeínovú alebo kávovinu, moje deti majú tieto nápoje veľmi radi a kávičku z Caro si pýta i dcérka, ktorej to zarábam do dojčenského mlieka... kakao nepijú s takou chuťou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia