Foto: jessinka
Cheesecake má v pôvodnom recepte cream cheese, teda krémový syr. U nás ho môžeme nahradiť Philadelphiou, no my milovníci tvarohu si isto pochutíme aj Zobraziť celý popisCheesecake má v pôvodnom recepte cream cheese, teda krémový syr. U nás ho môžeme nahradiť Philadelphiou, no my milovníci tvarohu si isto pochutíme aj na tejto "slovenskej" verzii. Poznáme pečený aj nepečený, klasický aj čokoládový, s polevou, so šľahačkou, s príchuťou .. no ale s baileysom alebo vaječným koňakom ... na vrchu s jahôdkami a želatínou. Neuveriteľná mňamka a dokonca sa dá urobiť aj diétna verzia.
na 140 °C
Postup
-
1
Keksíky zmiešame s maslom. Ja som použila 4 balíčky Bebe -30% cukor. Túto sypkú hmotu dáme na plech ( vystlaný papierom na pečenie alebo alobalom). Dáme na 8-10 min piecť, pri 150 stupňoch. Počkáme kým vychladne.
- 2
Tvaroh (použila som nízkotiučný) vymiešame s jogurtom, vajíčkom, vaječným likérom, vanilkovým cukrom a cukrom. Nalejem na keksíky. Je dobré keď 5 minút počkáme a potom šupneme do trúby na 60 minút pri 150 stupňoch. Keď budú boky hnedé/zlatisté a bude "napuchnutý"vtedy je upečený. Necháme ho poriadne vychladnúť.
- 3
Hotový cheesecake necháme stuhnúť do ďaľšieho dňa. Či už koláčik necháte tak alebo dáte niečo na vrch je na Vás. Ja som vyskúšala prepoleneé jahody zaliať želatínou, bol úžasný. Druhý variant je urobíť si šľahačku, dáť na vrch cheesecaku a nastrúhať bielu čokoládku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu