Jahodovo-tvarohový sen

jessinka - fotkajessinka, 25. mája 2013
Jahodovo-tvarohový sen
Foto: jessinka

Cheesecake má v pôvodnom recepte cream cheese, teda krémový syr. U nás ho môžeme nahradiť Philadelphiou, no my milovníci tvarohu si isto pochutíme aj Zobraziť celý popisCheesecake má v pôvodnom recepte cream cheese, teda krémový syr. U nás ho môžeme nahradiť Philadelphiou, no my milovníci tvarohu si isto pochutíme aj na tejto "slovenskej" verzii. Poznáme pečený aj nepečený, klasický aj čokoládový, s polevou, so šľahačkou, s príchuťou .. no ale s baileysom alebo vaječným koňakom ... na vrchu s jahôdkami a želatínou. Neuveriteľná mňamka a dokonca sa dá urobiť aj diétna verzia.

70 minút
na 140 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
120 g
Plnka:
750 g
podľa chuti
150 ml alebo jogurt
2 ks
1 ks
1 dl
1 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Keksíky zmiešame s maslom. Ja som použila 4 balíčky Bebe -30% cukor. Túto sypkú hmotu dáme na plech ( vystlaný papierom na pečenie alebo alobalom). Dáme na 8-10 min piecť, pri 150 stupňoch. Počkáme kým vychladne.

  2. 2

    Tvaroh (použila som nízkotiučný) vymiešame s jogurtom, vajíčkom, vaječným likérom, vanilkovým cukrom a cukrom. Nalejem na keksíky. Je dobré keď 5 minút počkáme a potom šupneme do trúby na 60 minút pri 150 stupňoch. Keď budú boky hnedé/zlatisté a bude "napuchnutý"vtedy je upečený. Necháme ho poriadne vychladnúť.

  3. 3

    Hotový cheesecake necháme stuhnúť do ďaľšieho dňa. Či už koláčik necháte tak alebo dáte niečo na vrch je na Vás. Ja som vyskúšala prepoleneé jahody zaliať želatínou, bol úžasný. Druhý variant je urobíť si šľahačku, dáť na vrch cheesecaku a nastrúhať bielu čokoládku.

Diskusia k receptu

3sandra3
keby sa mi splnil takýto sen.... vyskúšam,,,, určite je veľmi chutný
ebaka
nie som veľmi na sladké,ale tvarohovo ovocné môžem....pekne nafotené




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia