
Krupica s karamelom a strúhaným jablkom
Uznávam a vysoko si vážim tvorivú nápaditosť členov (hlavne členiek|, ctenej obce „varecháčskej“! Rád sa nechám...

Krém, ktorý sa nezráža
tento receptik som našla na Topreceptoch, autorka je Jana Remková, a pridávam ho lebo je...

Gaštanovo-mätová torta
Korpus: Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a najemno posekanou mätou a postupne primiešavame zmiešanú...

Karfiolové palacinky s hovädzou pečienkou
Pôvodne som išiel robiť karfiolový mozoček zo zbytku karfiolu, ale akosi som behom prípravy zasa vymýšlal...

Kapustové mäso alebo mäso s kapustou
Jednoduchý recept pre milovníkov kapusty a zdravej výživy.

Želé koktail
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

Koláč z vaječného likéru a bielej čokolády (Kocky z vaječného likéru)
Tento rok som robila Vaječný likér asi 6x. To skrátka patrí k Vianociam a k tomuto...

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Slepý boršč
Boršč milujem a tento varím najradšej lebo sa rýchle varí. Slepým ho nazval môj otec, keď v...

Drink Soul Temperature
Recept na tento drink pre vás pripravili v reštaurácii Towers na Bajkalskej ulici v Bratislave.

Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou
Cviklu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na tanieri prekladáme...

Palacinky z varených zemiakov
Z pripravených surovín si urobíme cesto ako na klasické palacinky a aj tak ich upečieme...

Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...

Pomerančový krém
Pomeranče vymačkáme, potřebujeme 600 ml pomerančové šťávy. Přidáme cukr, žloutky a Solamyl, vše...

Teľací závitok na rezancoch a zelenine
Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu,...

Odľahčené fašírky
veľmi šťavnaté a chutné fašírky, ktoré odľahčia žalúdok no nie peňaženku :-) môžeme podávať teplé ale aj...

La Rou
Jednoduchy cinsky recept vyskusany - opisany z Exploring China a Culinary adventure od Ken Hom a Ching...

Fazuľa s párkom
U kolegu pri posedení v pivnici som objavil fazuľu s párkom. Keďže mi chutila, vypýtal...

Veľkonočný pletenec
Recept som našla na internete a idem ho spraviť na Veľkú noc - skvelé ako výzdoba s...

Jablkový tvarožník bez múky
Určite vyskúšajte, vhodné na raňajky, desiatu alebo len tak ku kávičke...

Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie
inšpirácia Tasty ;-) Niečo rýchle na cheat day :D

Banánovo-jahodová torta
Tento recept som si vymyslela pri príležitosti narodenín mojej spolužiačky. Je to dobrý a vhodný recept...

Vynikajúci cestovinový šalát
Mlieko použijeme aby šalát bol trocha riedši a chutnejší. Podľa chuti môžeme ešte pridať papriku alebo...

Pečené plnené žemle
Včera som robila langoše a ostalo mi cesto. Chcela som vyskúšať niečo nové a celkom sa...

Vodníkove oči
Neľakajte sa! Ide o vcelku rýchly, výborný a trochu aj originálny recept na hlavné jedlo, ...

BLT sendvič
"BLT" znamená "Bacon Lettuce Tomato", v preklade slanina, šalát, rajčina (paradajka). Je...

Hubové palacinky plnené špenátom
Recept ma upútal na stránke o varení. Páčila sa mi fotografia od @D. Machalovej, ...

Vanilkový puding s chia semienkami
Máte radi superfood chia semienka? Toto je jednoduchý recept ako si spraviť vanilkový puding s chia semienkami....

Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi
Väčšie zemiaky umyjeme, rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 50 minút....