Liptovský prekladanec

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 8. apríla 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Liptovský prekladanecFoto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
30 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cukor s maslom a strúhanou citrónovou kôrou vymiešame na penu. Potom pridáme postupne 5 žĺtkov, sneh vyšľahaný z 5 bielkov a preosiatu múku, zľahka zamiešame a cesto rozdelíme na polovice.

  2. 2

    Do jednej polovice cesta zamiešame postrúhanú čokoládu a druhá ostane biela. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto striedavo dávame na plech v šikmých pásoch vedľa seba. Začíname od rohu plechu a postupne vyplníme celý plech.

  3. 3

    Všetko posypeme nahrubo posekanými mandľami a pečieme pri 180 °C (či je upečené, vyskúšame špajdľou). Po upečení krájame tak, aby vznikla pekná mozaika. Môžeme posypať cukrom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist