Liptovský prekladanec
			   Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 8. apríla 2019
		   
		   šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 8. apríla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Cukor s maslom a strúhanou citrónovou kôrou vymiešame na penu. Potom pridáme postupne 5 žĺtkov, sneh vyšľahaný z 5 bielkov a preosiatu múku, zľahka zamiešame a cesto rozdelíme na polovice. 
- 2
Do jednej polovice cesta zamiešame postrúhanú čokoládu a druhá ostane biela. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto striedavo dávame na plech v šikmých pásoch vedľa seba. Začíname od rohu plechu a postupne vyplníme celý plech. 
- 3
Všetko posypeme nahrubo posekanými mandľami a pečieme pri 180 °C (či je upečené, vyskúšame špajdľou). Po upečení krájame tak, aby vznikla pekná mozaika. Môžeme posypať cukrom. Tiež Čokoládový koláč:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu