Liptovský prekladanec
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 8. apríla 2019
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 8. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cukor s maslom a strúhanou citrónovou kôrou vymiešame na penu. Potom pridáme postupne 5 žĺtkov, sneh vyšľahaný z 5 bielkov a preosiatu múku, zľahka zamiešame a cesto rozdelíme na polovice.
- 2
Do jednej polovice cesta zamiešame postrúhanú čokoládu a druhá ostane biela. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto striedavo dávame na plech v šikmých pásoch vedľa seba. Začíname od rohu plechu a postupne vyplníme celý plech.
- 3
Všetko posypeme nahrubo posekanými mandľami a pečieme pri 180 °C (či je upečené, vyskúšame špajdľou). Po upečení krájame tak, aby vznikla pekná mozaika. Môžeme posypať cukrom.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu