Brutálna večera
Moji milí, o5 prichádzam s receptom do série brutálnych. Tento recept je veľmi zdravý a...
Mrkvový šalát na arménsky spôsob
Skvelá príloha ku grilovanému alebo pečenému mäsu, ale aj k obyčajným pečeným zemiakom. Vyberte si,...
Šunkové závitky s uhorkou
Uhorku umyjeme, osušíme a po dĺžke rozpolíme. Lyžicou odstránime semienka a potom ju ešte raz...
Kysnuté cesto
do múky zamiešame soľ a kypriaci prášok... urobíme si kvások z cukru mlieka a droždia a vymiesime...
Lepkavá torta
Pomaly sa osmeľujem v pečení z kysnutého cesta a toto je môj najnovší výmysel na sladké nedeľné...
Kaleráb plnený hubami
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...
Aničky
Recept na tento koláčik mám od švagrinnej a zvykneme ho piecť na sviatky alebo hody.
Limetkový krém
Skúsila som pripraviť niečo svieže v týchto horúcich dňoch, recept nie je môj, inšpirovala som...
Katalánska pochutina
Tento recept je zo starého kalendára, mám ho už dávnejšie. Vyskúšajte, ak máte radi...
Chrenový šalát s bandurkami
Už som dávno nepridala zložitý a komplikovaný recept. Asi kvôli splnu ma dnes spánok obchádzal, ...
Nepečená jablková torta
Niečo veľmi jednoduché, chutné a svieže... No ak by ste chceli, na tento...
Treska se zeleninou v kokosové omáčce
Lehce inspirován jedním z norských receptů jsem pro nedostatek prvotních surovin potřebných k jeho realizaci silně zaimprovizoval...
Miniterrina takmer francúzska
Chystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy...
Guľky v kapuste
Do hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s olejom, podlejeme vodou a necháme variť. Mleté bravčové...
Palermské rezy
Chutný víkendový koláč... neviem prečo ten názov. Možno pochádza z Palerma :-)
Terinka z lososa a raka
Rúru predhrejeme na 160 °C. Filé z lososa osolíme, ochutíme čiernym korením a pevne zabalíme do...
Kurací puding s pomarančovým dipom
Dve tretiny kuracích pŕs nakrájame na 1, 5 cm kocky, orestujeme ich a po chvíľke zalejeme...
Koláčik čo chladnička dala
Som neskutočný lajdák na odfotenie si koláča, ktorý upečiem, vždy sa stihne zjesť skôr než...
Špenátovo-mrkvové lasagne
Ako som už povedala, cestoviny ja môžem, a lasagne nie sú žiadnou výnimkou, či...
Bažant s mäsovou plnkou
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...
Jarné redkvičky à la Východ
Mám veľmi rada červené redkvičky v šaláte či na chlieb, ale zmena je život a tak...
Jarné závitky
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...
Zapekané Mňam
Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme. Karfiol a brokolicu/kto nemá rád brokolicu, dá viac karfiolu/ natrháme na...
Pirohy z Kamenice nad Cirochou
Tieto pirohy pripravovala moja svokra skoro každú nedeľu doobeda . Okolo 10 hod. boli na stole...
Ham and eggs s jadrovníkmi paprík
Netuším kedy Vy, ale ja som ho po prvýraz jedol okolo roku 1963 v rýchliku „Tatran“ počas cesty do bratislavskej La Franconi....
Špagety s mrkvovo- orieškovou omáčkou
Pripravíme si všetky suroviny. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu na špagety a podľa návodu...
Krémová polievka z homára
Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, ...
Ražný domáci chlebík
Nejak sa mi zapáčilo pečenie domáceho chleba, tak som dnes upiekla ražný, resp. kombinácia...
Perkelt z drobkov moriek
Variant s ryžou ako prílohou. Ale áno! Dobre viem, že s rcp na perkelt, ...