Jablková torta nielen pre deti
Túto tortu robíme od malička. Robila ju moja mamina nám a teraz ju ja robím môjmu...
Pestrý zeleninový tanier
Zeleninu podľa potreby uvaríme, najlepšie každú extra, aby sme dodržali rozdielny čas varenia. Necháme...
Čokoládovo-kokosový koláč
Kokos, čokoláda a karamel sú naše obľúbené chute. V tomto koláči som skombinovala kokos a...
Špargľová krémová polievka
Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2 – 3 cm kúsky a uvaríme v 0, 5 l vody....
Krabia nátierka
Krabie tyčinky najemno nakrájame, cibuľu nakrájame na kocky a všetko zmiešame so syrom a tatárskou omáčkou....
Mäsové veže pod perinou
Tento recept kedysi dávali v istej TV relácii A objavil sa aj tu, ale ja som...
Trojfarebné rezy - bezlepkové
Recept pochádza z časopisu Život - len je samozrejme upravený na bezlepkovo. Upravujem takmer všetky recepty,...
Môj cheescake
Viem, že je tu už veľa cheescake-ov, ale zatiaľ ten môj odskúšaný a mnou upravený...
Zapekané basilico cestoviny s baklažánom
Receptik vymyslel môj priateľ počas veľkého nákupu v potravinách... na mne bolo už len ho zrealizovať....
Battenberg po slovensky
Battenberg je pôvodne britská špecialita. Jeho pôvod sa traduje na rok 1884, keď si pravnučka...
Cranberry relish - Brusnicová príloha k mäsu
Keď sme prišli do USA, manželova kolegyňa Indka nás pozvala na večeru z príležitosti Thanksgiving day...
Raňajkový slaný koláč
Dnes som robila na želanie manželovi slaný koláč, ktorý mu robievala jeho mamička.
Ragú z kuracích srdiečok a zo zeleniny
Kuracie srdcia ponoríme na 30 minút do mlieka. Vyberieme, osušíme a nahrubo nakrájame. Opražíme...
Hrášková nátierka s mätou
Hrášok rozmrazíme a osušíme a dáme do hlbšej misky. Cesnak pretlačíme, lístky mäty môžeme nakrájať....
Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...
Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...
Pečené kuracie stehná s citrónovo-medovou zálievkou a 20 strúčikmi cesnaku
Stehná umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do pekáča. Pridáme cesnak a polejeme ich olejom...
Kuracie prsia so zeleninou z parného hrnca
Určite odporúčam investovať do parného hrnca. Mäsko sa rozpadá na jazyku, zelenina super chrumkavá...
Kuracie prsia s bylinkami
Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...
Kurča na kyslej kapuste
Máme radi všetko, čo sa týka kuracieho mäska a na rôzne spôsoby... takto urobené kura som jedla...
Cestoviny s baby bocconcini, bazalkovým pestom a píniovými orieškami
Jednoduché a chutné. Bocconcini = malé mozarella syry
Koláč z kysnutého (drožďového) cesta s aróniou
Arónia čiernoplodá je ker s neuveriteľnou každoročnou plodivosťou. Plody obsahujú vitamíny A, C, P, PP,...
Syrové pečivko
Príležitosť na posedenie s priateľmi sa vždy nejaká nájde. No a k dobrému vínku patria aj...
Tortilla s mletým mäsom pikant
Tortilla sa dá naplniť ľubovolnými surovinami. Ja som pri tomto recepte využila to čo som mala...
Mozzarellovo-špenátové mafiny
Špenát opražíme na oleji s cibuľkou a cesnakom. Do vychladnutej zmesi zamiešame vajíčka, dochutíme soľou, korením....
Šošovicovo - mrkvová polievka s karí korením
Na oleji si opražíme cibuľku, mrkvu a šošovicu. Opražíme dve minúty, pridáme curry...