Tento receptík mám od mojej svokry a celkom úspešne sa šíri po mojich priateloch a známych
Postup
-
1
KORPUS: Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a premiešame. Cesto rozotrieme na menší, vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
- 2
PLNKA: Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu pridáme Nutellu, vymiešané maslo s cukrom a spolu vyšľaháme. Nutela nemusí byť 200 g ale podľa chuti.
- 3
Polovičnú časť plnky natrieme na vychladnuté cesto. Na plnku uložíme BeBe keksy, ktoré namáčame do tuzemského rumu. Na keksy natrieme zostávajúcu časť plnky.
- 4
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky. Pridáme nahrubo nastrúhanú čokoládu a zľahka premiešame. Vyšľahanú smotanu rovnomerne rozotrieme na plnku a koláč odložíme na pár hodín stuhnúť do chladničky. PS: ja robievm klasickú práškovú šľahačku Dr. Oetker - bez stužovača. A tiež čokoládu nevmiešavam do nej ale len posypem vrch zákusku. Dobrú chuť :o)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu