Jahodovo-tvarohová torta

jehocicka - bez fotkyjehocicka, 31. marca 2012
Jahodovo-tvarohová torta
Foto: jehocicka
8
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
180 g
1 ks
140 g
60 g
 na vymastenie formy
 na ozdobenie
Plnka:
300 ml
700 g
2 ks
70 g
6 ks
1 konzerva sterilizované




Postup

  1. 1

    Žĺtky dopenista vymiešame s polovicou kryštálového cukru a s van. cukrom. Bielky vyšľaháme takmer dotuha, zašľaháme zvyšný cukor a vmiešame k žĺtkovej zmesi. Múku zmiešame s kakaom a pridáme s vaječnej zmesi. Spolu všetko premiešame.

  2. 2

    Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy, povrch uhladíme a v rúre vyhriatej na 180°C upečieme. Necháme vychladnúť a odležať 2 hodiny, potom ho prerežeme na polovicu.

  3. 3

    Plnka: Smotanu dotuha vyšlaháme so stužovačom, tvaroh s cukrom vymiešame. Celú zmes spolu premiešame, rozdelíme na 2 polovice a do jednej polovice pridáme nakrájané jahody. Natrieme na spodný korpus pokvapkaný jahodovou šťavou. Priložíme vrchný korpus, polámeme sušienky na malé kúsočky a pridáme k zvyšnej plnke. Plnku natrieme na vrch korpusu a ozdobíme čerstvými jahodami. Necháme 1 hodinu zachladiť a podávame. :)

Diskusia k receptu

danielas
Fajnová tortička.ľahučká a aj svieža :-) Robila som temer tú istú minulý týždeň,ale ja nepoužívam múku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia