Foto: jehocicka
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
180 g |
|
1 ks |
|
140 g |
|
60 g |
|
na vymastenie formy |
|
na ozdobenie |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
700 g |
|
2 ks |
|
70 g |
|
6 ks |
|
1 konzerva sterilizované |
|
Postup
-
1
Žĺtky dopenista vymiešame s polovicou kryštálového cukru a s van. cukrom. Bielky vyšľaháme takmer dotuha, zašľaháme zvyšný cukor a vmiešame k žĺtkovej zmesi. Múku zmiešame s kakaom a pridáme s vaječnej zmesi. Spolu všetko premiešame.
- 2
Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy, povrch uhladíme a v rúre vyhriatej na 180°C upečieme. Necháme vychladnúť a odležať 2 hodiny, potom ho prerežeme na polovicu.
- 3
Plnka: Smotanu dotuha vyšlaháme so stužovačom, tvaroh s cukrom vymiešame. Celú zmes spolu premiešame, rozdelíme na 2 polovice a do jednej polovice pridáme nakrájané jahody. Natrieme na spodný korpus pokvapkaný jahodovou šťavou. Priložíme vrchný korpus, polámeme sušienky na malé kúsočky a pridáme k zvyšnej plnke. Plnku natrieme na vrch korpusu a ozdobíme čerstvými jahodami. Necháme 1 hodinu zachladiť a podávame. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu