Rebarborový strúhaný koláč/-e fotorecept
... recept som zachytil v dajakom časopise, no tak som ho vyskúšal a zasa Zobraziť celý popis... recept som zachytil v dajakom časopise, no tak som ho vyskúšal a zasa voľačo povymýšľal
príprava
Suroviny
| 340 g |
|
| 200 g |
|
| 1 bal |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 500 ml |
|
| 3 bal |
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| 3 ks |
|
| 50 g |
|
| 900 g |
|
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
z múky, masla, cukru, vanil. cukru, kakaa, vajíčka, žĺtka a PDP vymiešame tuhšie cesto a dáme chladiť do chladničky na 20 - 30 minút
-
3
medzitým si nakrájame rebarboru
-
4
vychladené cesto nastrúhame do vymasteného, múkou vysypaného pekáča
-
5
naň porozkladáme rebarboru
-
6
posypeme cukrom
-
7
a zalejeme ,,zálievkou,, z tvarohu , mlieka, žĺtkov , citr. kôry a šťavy, oleja a Zlatého klasu .... ktorú sme si rozmixovali dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 35 - 40 minút , potom ho prekryjeme alobalom a dopečieme
-
8
prvý koláč máme hotový
-
9
na druhý pekáč experimentálne pridáme pokrájaný banán
-
10
....a zalejeme ho snehom z bielkov, ktoré by nám zvýšili a tak isto ide do trúby na 180 °C oklolo 40 - 45 minút
-
11
hotovo - koláč je upečený
-
12
a tuto máme 3 možnosti, ako ich podávať ..... DOBRÚ CHUŤ









citrodekom