Šošovicovo-paradajková polievka
Sosovicovu polievku robievam casto taku klasicku, na bielo, so smotanou, trosku okyslenu... No chcela...
Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho...
Kurací rezeň obaľovaný v snehovom cestíčku
Kuracie rezne naklepeme, osolíme, posypeme drveným zeleným korením a obalíme v hladkej múke.
Vidiecky slivkáč - Rustical plum tart
Máme obdobie sliviek a ja slivky ľúbim tak som dnes skúsila tento fajný a jednoduchý koláčik, ...
Kysnutý koláč z bryndze
Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom...
V rímskej mise na zelenine pečené kurča
Pokiaľ radi experimentujete v kuchyni, skúste .
Ľahký tuniakový šalát
Komerčný recept<br /> Tento veľmi jednoduchý a ľahký tuniakový šalát bude neodolateľný na vašom stole.
Tagliatelle so zeleninou
Sparíme si paradajky, ošúpeme ich a nakrájame nadrobno. Pridáme pretlačený cesnak, cukor, soľ...
Pražená zelenina (Achard de Légumes)
Umytú zeleninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak roztlačíme. Do zeleniny pridáme...
Jablkové ruže
Dajú sa použiť ako ozdoba na tortu alebo obloženú misu.
Plnená cuketa
Cuketu poriadne umyjeme , prekrojíme na dve polky a vydlabeme ju ...
Triples dulce de leche
Mlieko, cukor, vanilku a sódu bikarbónu za stáleho miešania varíme na nízkej teplote asi 6...
Rýchlá pochúťka z kuracích stehien (na spôsob zajaca)
Keď boli deti malé nechceli jesť zajačie mäso (že je to ako mačka), tak som vyskúšal...
Plnená kačica na červenej kapuste
Kačacie prsia naplníme zmesou kapusty a pomarančov. Osolíme a môžeme pridať čerstvý rozmarín. Opečieme z...
Kravičkový tvarohovník
Kravickovy preto, lebo tvaroh, smotana aj maslo boli od domacej kravicky a este je aj...
Cuketová buchta trochu inak
Každé leto zvyknem robiť túto cuketovú buchtu s rôznym ovocím a obmenami ... dnes...
Ryžová kocka s ríbezľami
Ryžu s polovicou cukru a mliekom varíme 20 minút, necháme vychladnúť. Zvlášť vyšľaháme maslo s...
Holubacie rizoto
Je to rýchly a veľmi chutný obed, ak nemáte holuba z nedeľnej polievky, môžete použiť...
Lekvár z čiernych ríbezlí
Na severe Slovenska nájdete ríbezle snáď v každej záhrade. Pridávam jednoduchý recept na lekvár.
Ach tie prsia
Hádam si uvedomujeme, kde všade nás prsia stretávajú, či už morčacie, kačacie, kuracie......
Rýchle mäsko mňam
Toto je najjednoduchší recept na prípravu chutného a rýchleho mäska - niečo po ruke, keď vás...
Mentálne vyrovnaný tatarák
Opäť jeden z historicky datovaných receptov prvý krát zverejnený v čase vrcholiaceho BSE - "choroby šialených kráv"....
Pečená divá kačica
Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme...
Koľajnice Vianočného expresu
Toto je super recept na inú formu prezentácie lineckého cesta. Koláčiky som videla v Rakúsku, ...
Roláda z hovädzej lopatky
Inspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www. taste. com. au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections, beef-recipes V povodnom recepte...
Millefeuille s vanilkovým krémom a jahodami
MILUJEM takéto chrumkavé, sladké a svieže dezerty. Vždy robím trochu viac tohto vanilkového krému, ...
Ragú z králika na červenom víne
Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej,...
Tvarohové guľky so špenátom v paradajkovo-fazuľovom ragú
Tvarohové guľky: Najskôr premiešame baby špenát, tvaroh, vajcia, parmezán, múku, soľ a korenie....
Chalupársky cuketový nákyp
Tohto roku sa nám na chalupe urodilo veľa cukiet, tak sme vymýšľali množstvo receptov na ich...