Arabský petržlenový šalát

redakcia - fotkaredakcia, 21. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 viazanička
3 ks
5 ks
1 KL
4 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Paradajky olúpeme a pokrájame na malé kocky.

  2. 2

    Petržlenovú vňať a listy mäty pokrájame nadrobno, pridáme suché jačmenné krúpy, olej a citrónovú šťavu a dobre premiešame.

  3. 3

    Dáme na list šalátu a ozdobíme kockami paradajky.

Diskusia k receptu

Vymazať
varecha007
Len chcem dodat, ze tento salat sa vola TABBOULI, a jacmenne krupy sa aj u nas predavaju pod nazvom "BULGUR". Nie som si ista, ci su to vobec jacmenne krupy, ale v kazdom Bio obchode to poznaju ako bulgur. Salat je VYBORNY a aj velmi ZDRAVY.
Vymazať
varecha007
POZOR!!! Bulgur treba ponorit do vody, kym "nenapuchne" a nezmakkne. Staci aj pol-hodinka. Potom uz len precedit. Inak, pouziva sa aj do fasiriek, miesto zemle/chleba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia