Rastlinné mlieko
Rastlinné mlieko

Rastlinné mlieko zo slnečnicových semienok fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 2. mája 2017
Rastlinné mlieko zo slnečnicových semienok (fotorecept)
Foto: mitzy

Kto si začne robiť domáce rastlinné mlieka, kupovať už hotové nebude :) recept som našla na internete, bola som z neho nadšená, lebo samotné Zobraziť celý popisKto si začne robiť domáce rastlinné mlieka, kupovať už hotové nebude :) recept som našla na internete, bola som z neho nadšená, lebo samotné semienka slnečnice mám veľmi rada. Výsledkom som bola, čo sa chuti týka, milo potešená.

Suroviny

140 g olúpané
 na namočenie semienok
 štipka
700 ml na mlieko
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Slnečnicové semienka (140 g) zalejeme vodou so štipkou soli po vrch a necháme takto namočené na noc, alebo cez deň 8 hodín.

    Rastlinné mlieko zo slnečnicových semienok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vodu po ôsmich hodinách zlejeme sitkom, slnečnicové semienka prepláchneme a presypeme do nádoby, kde ich zmixujeme s ľubovoľným sladidlom (ja som použila 1 PL brezového cukru - môžete použiť trstinový cukor, agáve, med...) a s kúskom nakrájaného vanilkového struku (pokrájala som cca 2 cm). Vanilkový struk ale môžeme aj úplne vynechať. Prilejeme 700 ml vody a znovu premixujeme, až nám vznikne mlieko, ktoré prepasírujeme cez platenú látku do misy. Slnečnicovú drť si odložíme v sklenenej miske s vrchnákom do chladničky na ďalšie využitie v kuchyni.

    Rastlinné mlieko zo slnečnicových semienok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mlieko prelejeme do sklenenej fľaše s uzáverom a skladujeme v chladničke. Skvelé je na raňajky s kváskovým slnečnicovým chlebíkom. Je výborné aj v kávičke! Dobrú chuť ;)

    Rastlinné mlieko zo slnečnicových semienok (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

luclup
To su mi veci ! Velka parada, urcite vyskusam ❤ ☆☆☆☆☆
1x mitzy
haji
Věřím, že mlíčko nakonec uděláš i ze špongie, jedeš jako pila. Krásná fota, hned bych ochutnala. Jsi šikulka!
1x mitzy
jack
No čo ty ešte nevymyslíš?Neviem si predstaviť chuť toho mliečka.Ale páči sa mi.Možno raz skúsim.Šikovná si veľmi.5*
1x mitzy
mitzy
@Luclup @Evanaaa @Terinka55 @Siisa @Jack teším sa, že sa recept páči aj vám :) žiaľ, nevymyslela som ho ja, iba zrealizovala, dúfam, že bude chutiť, až niekedy skúsite! V chladničke vydrží cca 3 dni. Chuť je taká iná, zvláštna, ale najbližšie má asi k sójovému mliečku @Haji haha tak zo špongie už držkovú mám v pláne ale že si to ty, aj mliečko možno kvapne ;) ešte doplním, že mlieko sa takto isto môže urobiť aj z tekvicových (130g), ľanových (170g) a sezamových semienok (140g) presne tak, že namočiť na osem hodín a zmiešať scedené so 700 ml vody. Ochutiť sa dá hneď pri mixovaní škoricou, datlami (napr sezamové) zázvorom i mrkvou (tekvicové) a kakaom a datlami (ľanové) Tak píše múdry recept. Krásny deň všetkým ;)
haji
Já to věděla, že tvoje tvořivost je prakticky bezhraničná! Krásný den přeji, milá @Mitzy , kočkovo, mliečkovo, semienkovo orechová královna! Mávám!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia