Foto: nelajsia
Znova experimentovanie - kniha Emmy Tekelyovej ako inšpirácia... úžasné nápady, krásne upravené a prudko jedlé.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Necháme trošku vychladnúť a zmiešame s vyšľahanými žĺtkami.
- 2
Primiešame múku. Vznikne čokoládová masa, do ktorej zľahka vmiešame vyšľahaný sneh. Čokoládový krém vylejeme do 3/4 výšky formičiek, ktoré vymažeme maslom a vysypeme múkou.
- 3
Horúce tortičky shorúcim srdcom sa dajú potom ľahko vyklopiť. Pečieme približne 10-12 minút. Nepredlžujte čas pečenia, lebo efekt horúceho srdca by sa vytratil. Vnútro by malo ostať tekuté. Najlepšie je ihneď skonzumovať, lebo po vychladnutí stuhne vnútro.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prajem nádherné Vianoce a pohodu s blízkymi