Vulcano - čokoládové muffinky

nelajsia - fotkanelajsia, 17. decembra 2012
Vulcano - čokoládové muffinky
Foto: nelajsia

Znova experimentovanie - kniha Emmy Tekelyovej ako inšpirácia... úžasné nápady, krásne upravené a prudko jedlé.

10
porcií
30 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

3
85 g
140 g
140 g (s obsahom kakaa 60%)
45 g




Postup

  1. 1

    Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Necháme trošku vychladnúť a zmiešame s vyšľahanými žĺtkami.

  2. 2

    Primiešame múku. Vznikne čokoládová masa, do ktorej zľahka vmiešame vyšľahaný sneh. Čokoládový krém vylejeme do 3/4 výšky formičiek, ktoré vymažeme maslom a vysypeme múkou.

  3. 3

    Horúce tortičky shorúcim srdcom sa dajú potom ľahko vyklopiť. Pečieme približne 10-12 minút. Nepredlžujte čas pečenia, lebo efekt horúceho srdca by sa vytratil. Vnútro by malo ostať tekuté. Najlepšie je ihneď skonzumovať, lebo po vychladnutí stuhne vnútro.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tento dezertík má síce plno názvov, ale postup je približne rovnaký, základ je tá čokoláda vliata do žĺtkov. A tu je pod viacerými názvami, mne sa z nich páči : Lávový koláč. Iste je dobrý, aj v reláciách o varení ho často vidno. Už len aby som ho aj ja vyskúšala, ty máš tam nejakú fajnovú čokoládku.
nelajsia
pozriem aj tu - určite - je fakt vynikajúci, čokoláda klasika nad 60% podielu kakaa - z Lidl, dostať stále
prajem nádherné Vianoce a pohodu s blízkymi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia