Foto: martinis
Sú situácie, kedy veľa čerstvých surovín k dispozícii nie je - vtedy je dobre siahnuť po mrazených zásobách. Hrsť hrášku, trocha tresky a pár Zobraziť celý popisSú situácie, kedy veľa čerstvých surovín k dispozícii nie je - vtedy je dobre siahnuť po mrazených zásobách. Hrsť hrášku, trocha tresky a pár korenín : výsledkom bude pestré, výdatné jedlo :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
1 pohárik |
|
|
|
uvarené natvrdo |
|
|
|
|
|
hrsť |
|
3 poháriky |
|
na posypanie (alebo petržlenová vňať) |
|
1/2 ks |
|
|
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Čili papričku nakrájame na tenké kolieska, ktoré spolu s horčicovými semienkami a kurkumou osmažíme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, 2-3 poháriky zeleninového vývaru (podľa typu ryže) a dusíme podľa pokynov na obale, moja potrebovala 25 minút.
- 2
Do väčšieho hrnca vložíme paráčik a vložíme doň hrášok aj kúsky ryby. Paríme 10 – 15 minút, kým sa ryba nerozpadáva. Medzitým nakrájame papriku na kocky a jemne osolíme. Vajíčko ošúpeme a pokrájame na štvrtinky.
- 3
Rybu s hráškom vyberieme, osolíme, pridáme aj papriku a spolu dobre zmiešame. Mäso by malo byť jemné, aby sa rozpadávalo na malé kúsky. Vmiešame maslo, pridáme ryžu a ochutíme bielym korením.
- 4
Servírujeme so štvrtinkami vajíčka a posypané ideálne čerstvým koriandrom, môže byť aj petržlenová vňať. Výborná príloha je mangové čatní. Všetky podrobnosti prípravy nájdete na blogu Martidee :)
- 5
Môj tip : Keďže rybu paríme a delíme na menšie kúsky, bola by škoda použiť čerstvú tresku. Siahnite radšej po kvalitných mrazených filetách.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Fúha, to už by bolo zdvihnutie na druhú - za obsah aj formu, normálne som si to hneď šiel skontrolovať :-))