Zasnežené medovníčky

Mária Miklovičová
šéfcukrárka Grand Restaurantu v Piešťanoch, 11. decembra 2011
Zasnežené medovníčky
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

6 ks
300 g
300 g
200 g
1000 g
1 ks
20 g
Bielková poleva:
1 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom potom pridáme ostatné prísady a necháme odležať prikryté vlhkou utierkou do druhého dňa. Potom vykrajujeme medovníčky hrubé 4 mm. Pečieme pri 160 0C.

  2. 2

    Poleva: Bielok vyšľaháme dotuha, po lyžiciach pridáme preosiaty cukor a šľaháme ešte 10 minút. Polevu dáme do papierového alebo celofánového kornútika a môžeme zdobiť.

Diskusia k receptu

fiby
nádherné nemám slov, aj ja zdobím medovníčky ale sa Vám nevyrovnám.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
prekrasne!!!!!Pozdravujem pani Mariu z mojho rodneho mesta a cukrarku ako som aj ja!!!!!Pekny pozdrav!!!!
petra5
Skvele vyzerajú mňam čo by to boli za vianoce bez medovníkov :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia