Kahk je tradičný arabský ramadánový koláč. Pripravuje a konzumuje sa počas ramadánu, čo je v arabských krajinách mesiac pôstu. Tento koláč som si obľúbila Zobraziť celý popisKahk je tradičný arabský ramadánový koláč. Pripravuje a konzumuje sa počas ramadánu, čo je v arabských krajinách mesiac pôstu. Tento koláč som si obľúbila v Tunisku. Veľmi mi zachutil a teraz ho robím skoro stále. Všetci, ktorí ho už ochutnali, si ho len chválili. Tak vyskúšajte!
príprava
Suroviny
Cesto: | |
2 šálky čerstvé |
|
1 šálka |
|
2 šálky |
|
1 lyžica |
|
1 yžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
Plnka napr.: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Maslo roztopíme a privedieme do varu a necháme vychladnúť. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a koreniny (škorica, zázvor a klinček). Do misky pridáme vychladnuté maslo.
- 2
Do cesta pridáme zmes droždia, mlieka a cukru, zľahka premiešame. Prikryté cesto necháme hodinu odpočívať na teplom mieste.
- 3
Cesto vyvaľkáme a naplníme podľa svojho gusta. Ja ho najčastejšie plním orechami, medom, cukrom alebo aj datľami. Cesto zvinieme a dáme upiecť do zlatista.
- 4
Keď kahk vychladne posypeme ho práškovým cukrom. Nech vám chutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
. Bude-li zájem, přeložím a přidám.
Takze tiez som na buduci tyzden v Dubaji a len tak zo srandy sa na to pozriem.
www.almasryalyoum.com/en/node/491193...
aha, aj takto sa to da robit...:-) @2010 - adresu mam v profile .