
Zelená špargľa z WOKu
Milujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela...

Roláda z kurčaťa s hubovou plnkou
Kurča umyjeme a vykostíme od pŕs smerom k stehnám, až nám zostane úplne bez kostí...

Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.

Sobotní překvapení
Tak milí moji a opět moje úsporné v. aření. Není třeba vyhazovat kvalitní zbytečky toho,...

Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
Hríbovú omáčku na cestoviny mám veľmi rada. A keď nie sú pravé hríby, postačia aj...

Drobky k pivu či vínu
Keď k nám má prísť vypnúť pracujúca odrastená mládež, rodičia, svokrovci a iní :)

Nízkosacharidové sušienky
Vymyslela som si sušienky vhodné do stravovania pri cvičení a posilňovaní. Sama som prekvapená, že...

Bůček s obyčejnou nádivkou a klobáskou
Nával v kuchyni, vůně skořice a vanilky. Čerstvě upečené cukroví a krásně rozpálená trouba, ...

Karfiolová polievka s mrkvou aj pre začiatočníkov
Mrkvu si nakrájame na malé kúsky. Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme.

Zákusok Panna Cotta s bielou čokoládou
Tak tento nepečený zákusok som robila po prvý krát. Pôvodný recept som trocha pomenila a pridala nejakú...

Zapekané držky so syrom
Niektoré jedlá sa v malých obmenách pripravujú rovnako v niektorých krajoch, etnic-kých územiach alebo vo väčších územných...

Uhorkový šalát ala Cotage-cheese
Šalát vhodný najlepšie k rybe na prírodno, k opekaným zemiakom, alebo len tak s celozrnnou...

Dusené sójové mäso na zelenine
Sójové mäso patrí k jedlám ktoré z času na čas zjedia u nás všetci ale najviac túto...

Pečená hus s cibuľou, jablkom a pomarančom
Hus dobre umyjeme a osušíme. Očistíme cibuľu, jablko rozkrojíme na polovice a vykrojíme jadrovník...

Talajské pečivo
Tento recept mam od mojej maminy . Ona ho robila dosť často ale ja väčšinou iba...

Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...

Ružičkový kel s gorgonzolou a so slaninou
Inšpirácia na jednoduchý obed alebo večeru. Ideálnou prílohou je batátovo-zemiakové pyré s cesnakom, jednotlivé chute...

Tofu na čínsky spôsob
Tofu pokrájame na kocky a vložíme do misy. Poprášime korením, paprikou, rascou, pokvapkáme...

Lososové rolky s medovo - horčicovým dipom
Dnes som našla tento recepet, tak som ho trošku vylepšila a stálo to zato :-) Ja som...

Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...

Voňavé pečené zemiaky
Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.

Nepečená malinová torta
Svieža, letná, sezónna tortička. Nepečený orieškovo-kokosovo-makovo-banánový korpus, čokoládovo-syrová vrstva a malinové želé...

Veľkonočná hlavička
Recept som pred viacerými rokmi opísala z českej televízie. Poznám veľa spôsobov jej prípravy, ...

Mäsová roláda a špenátové zemiaky z parného hrnca
Parák je moja srdcová záležitosť a toto je jeden z mojich obľúbených receptov... výborný aj na...

Veľkonočné cupcakes
Máme tu Veľkú noc a nakoniec som sa aj ja rozhodla upiecť veľkonočné cupcakes. Sú jemné,...

Vývar z hovězího žebra (caldo de costilla)
Silný vývar, v Kolumbii známý jako náš "vyprošťovák" po náročném tahu :-) Podávají všude velký kus...