Saláma z bielej čokolády
Yasen Petkov
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 16. marca 2014
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 16. marca 2014
Foto: Robert Hüttner
14
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na koláč: | |
450 g pomleté |
|
280 g |
|
280 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Na oplevu: | |
100 g |
|
30 g |
|
Na ozdobu: | |
50 g nastrúhaná na hoblinky |
|
50 g alebo v čerešne v griotke |
|
Postup
-
1
Marshmellows nakrájame na malé kúsky, zmiešame s pistáciami, sušenými čerešňami a jahodami, ktoré sme nakrájali na malé kúsky.
- 2
V miske roztopíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli, odstavíme, pridáme maslo, mleté sušienky a všetky ostatné ingrediencie – vymiesime cesto. Uložíme ho na papier na pečenie v hrubej vrstve a zakrútime roládu (salámu). Vložíme ju do mrazničky a necháme v nej 15 minút.
- 3
Potom salámu vybalíme a zalejeme polevou. Pripravíme ju z roztopenej čokolády, ktorú vymiešame s olejom. Ozdobíme čokoládovými hoblinami a čerešňami v griotke alebo kandizovanými čerešňami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu