Jahodová bábovka
Jahodová bábovka

Jahodová bábovka s mandľami

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 21. marca 2017. Komerčný recept.

Bábovka s čerstými jahodami a mandľovými lupienkami.

16
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
300 g
6 stredne veľkých ks
215 g
1 ČL
85 g
1 ČL
80 g
5 kvapiek
Na zdobenie:
150 g
3 PL
100 g (pokrájané)
15 g




Postup

  1. 1

    rastlinným tukom ľahko vymažeme a múkou vysypeme formu s polomerom 10 cm. Krém vytvoríme zmiešaním rastlinného tuku a cukru, miešame, kým nevznikne svetlý a nadýchaný krém. Pridáme vajcia - jedno po druhom a mandľový extrakt. Pridáme preosiatu múku a mleté mandle. Olúpeme a roztlačíme jahody. Vzniknuté pyré a 5 kvapiek potravinárskeho farbiva pridáme do tretiny cesta. Dobre premiešame.

  2. 2

    Začneme s čistou zmesou. Polovicu zmesi nalejeme do pripravenej nádoby. Pridáme červenú zmes. Jemne zakrúžime nožom a zarovnáme. Pridáme zvyšné neochutené cesto. Pečieme v rúre 50 minút. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo. Ak ostane suché, bábovka je upečená.

    Jahodová bábovka s mandľami - obrázok 2
  3. 3

    Bábovku necháme vo forme 30 minút vychladnúť a až potom ju vyklopíme. Zmiešame cukor s lyžičkou vriacej vody a vytvoríme polevu. Zľahka pokvapkáme vrch koláča. Ozdobíme nakrájanými jahodami a plátkami mandlí.

    Jahodová bábovka s mandľami - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Krásná a určitě chutná bábovka, jen tu polevu bych ochutila čerstvou citronovou šťávou, aby nebyla fádní. Nádherná fota!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia