Jahodová bábovka s mandľami
Foto: herarecepty
Bábovka s čerstými jahodami a mandľovými lupienkami.
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
300 g |
|
6 stredne veľkých ks |
|
215 g |
|
1 ČL |
|
85 g |
|
1 ČL |
|
80 g |
|
5 kvapiek |
|
Na zdobenie: | |
150 g |
|
3 PL |
|
100 g (pokrájané) |
|
15 g |
|
Postup
-
1
rastlinným tukom ľahko vymažeme a múkou vysypeme formu s polomerom 10 cm. Krém vytvoríme zmiešaním rastlinného tuku a cukru, miešame, kým nevznikne svetlý a nadýchaný krém. Pridáme vajcia - jedno po druhom a mandľový extrakt. Pridáme preosiatu múku a mleté mandle. Olúpeme a roztlačíme jahody. Vzniknuté pyré a 5 kvapiek potravinárskeho farbiva pridáme do tretiny cesta. Dobre premiešame.
- 2
Začneme s čistou zmesou. Polovicu zmesi nalejeme do pripravenej nádoby. Pridáme červenú zmes. Jemne zakrúžime nožom a zarovnáme. Pridáme zvyšné neochutené cesto. Pečieme v rúre 50 minút. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo. Ak ostane suché, bábovka je upečená.
- 3
Bábovku necháme vo forme 30 minút vychladnúť a až potom ju vyklopíme. Zmiešame cukor s lyžičkou vriacej vody a vytvoríme polevu. Zľahka pokvapkáme vrch koláča. Ozdobíme nakrájanými jahodami a plátkami mandlí.
- 2
Diskusia k receptu