Ruský šalát

barbiq - fotkabarbiq, 20. júla 2012

Podľa mna je tento recept dost lahký. Skuste ho aj vy doma.

Suroviny

200 g
60 g
2 ks
1 ks
200 g
2 ližice
100 g
1 lyžička
1 lyžicka
2 ližice




Postup

  1. 1

    Cviklu umyjeme, zalejeme horúcou vodou a uvaríme domäkka. Vychladnutú ošúpeme a pokrájame na rezance. Ked sme ju ošupali a pokrájali očistíme si mrkvu uvaríme a pokrajame ako cviklu . Uhorky cibulku a uvarene zemiaky pokrajame na platky.Všetko spolu dobre premiešame a pokvapkame polovicou oleja. Pripravenú zeleninu zalejeme nálevom pripraveným z druhej polovice oleja, horčice, octu, cukru, mletého čierneho korenia, zo soli a z vody. Ešte raz dobre premiesame a necháme odležat niekolko hodín.Podávame posypané zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

Diskusia k receptu

bobo1
Hlavne sa nedaj odradiť nepriazňivímy ohlasmi.
nonna
FAJN! Jediná moja výhrada je, menej oleja, ja by som ho dala len niekoľko kvapiek, pre vitamíny rozpustné v tukoch to stačí. Podľa mňa olej zhoršuje chuť šalátov a zmastňuje príliš. Tak sa mu vyhýbam. Tak veľa zdaru do ďalšieho kulinárčenia!!!! :D
marienka44
@Barbiq ,v rozpise surovin je aj kysla kapusta a v postupe ju nespominas. Co s nou? Ulozim si recept pre inspiraciu. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia