
Pečené vajcia so syrom a hubami
Na plátku masla urestujeme nakrájané huby. Až po odparení vody huby osolíme, okoreníme a mierne...

Vianočná kyselica
Očistené zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, posolíme a dáme variť. V druhej nádobe...

Čokoládové cookies s perličkami
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame ingrediencie a na záver do masy pridáme kúsky bielej čokolády....

Jogurt s ovsenými vločkami a ovocím
Ovocie očistíme, postrúhame alebo pokrájame na malé kúsky.

Králičie stehienka s tomatovou horčicou
V kuchyni som objavila darček z Vianoc 2012 ~ Kolekci speciálních hořčic vyrobenou mnichy z opatství Nový...

Slza z bielej a tmavej čokolády
Deň vopred si uvaríme smotanu s bielou čokoládou a necháme vychladnúť. Na druhý deň ju vymiešame....

Obilninová zmes Hlivačka
Ďalšia z mojich obilninových zmesí, tentokrát s hríbami, inak ochutená, ako predošlá. Tiež...

Polievka s hríbovým prachom – Zelenoštvrtková
. a mohla ba sa nazývať aj vegetariánska. Už som sa Vám bol „vyspovedal“...

Bezlepková torta s ružami a pistáciami
Kolega mi dal výzvu - upiecť niečo bezlepkové, ale s korpusom. Tak som hľadala a...

Vrstvený dezert z vianočného pečiva
Ak vám doma zvýšilo veľa vianočného pečiva a už nemáte toľko nadšených maškrtníkov, ktorí by sa...

Hlávkové zelí muškátové
Nejlepší je ze zelí jarního, ale i nejarní je výborné. Hlavně pak na jaře na...

Šalát s lososom a medovým nálevom
Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru...

Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú...

Medvědí česnečka ze sušených hub se strouháním
Kombinace a chuť sušených hub s česnekem, doplněná česnekem medvědím a strouháním (mrveničkou)

Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.

Toast s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Horúci chrumkavý toast s roztopeným syrom je ideálne jedlo pripravené za krátky čas a plné...

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

Zeleninová kaša s bravčovou pečeňou
Tento recept som vymyslela z potravín, ktoré som našla v chladničke. Vzniklo z toho takéto...

Cvikla v korenistom náleve
Tento recept mi dala švagriná. Chutnala som ho. Nesterilizuje sa, drží sa v chladničke....

Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou
Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov....

Plnené rajčiaky
Umyté rajčiaky vodorovne rozkrojíme asi v tretine. Z väčšej časti vydlabeme dužinu so semiačkami.

Petrove fazuľky
V jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň...

Tvarohové dolky
Všetky suroviny zmiešame, potom lyžičkou odkrajujeme kúsky cesta a ihneď ich vyprážame na oleji alebo tuku....

Sójové rezne zapečené so smotanou a syrom
Ďalší sójový recept zo sekcie vegán / vegetarián. Tiež inšpirovaný z postupu prípravy kuracieho mäsa, ...

Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou
Tento recept som si priniesla z Českej republiky, kde sme pár rokov bývali. Niekedy som...

Jemná tekvicová polievka s vanilkou
Receptov na tekvicovú polievku je tu dosť, ale ochutená vanilkou to je niečo úplne iné:)