Mramorový chlebík s malinami

merrycherry - fotkamerrycherry, 1. novembra 2013

Mala som chuť na niečo sladké, resp. na koláč :)...Rozmyšlala som že, čo by som tak spravila a nakoniec vyšiel tento chlebik :)...Neostal po Zobraziť celý popisMala som chuť na niečo sladké, resp. na koláč :)...Rozmyšlala som že, čo by som tak spravila a nakoniec vyšiel tento chlebik :)...Neostal po ňom ani smrad, ako rýchlo sa zjedol :D

10-12 ks
porcií

Suroviny

150 g
150 g alebo biely
3 ks
50 ml alebo mlieko
50 ml
1 bal.
1 bal. alebo esencia vanilková
1 PL




Postup

  1. 1

    Celé vajcia s cukrom vymiešame mixerom do peny. Prilejeme vodu/mlieko zamiešame a následne aj olej. Do zmesi vsypeme múku s kypriacim práškom, mixujeme ďalej. Pridáme vanilkový cukor alebo esenciu ..alebo oboje:) a vymiešame.

  2. 2

    Formu na chlebik vymastime a vysypeme múkou. Polovicu cesta vlejeme do formy, posypeme malinami. (Nepišem množstvo, každy nech si dá ako chce :) Do druhej časti dame 1 PL kakaa vylejeme na bledú časť, špajglou spravíme mramorovanie a posypeme malinami.

  3. 3

    Rúru si neháme vyhriať a pečieme asi 30 min. možno aj menej, treba si to sledovať. Po upečení necháme trochu vychladnuť a preklopime na tacku/tanier. Môžme poliať čokoládovou polevou alebo poprášiť práškovým cukrom. Cesto je makké a jemnéé :).......Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

jamarlen
viac by sa mi páčilo, keby sa nevolal "chlebík", chlebíkov tu je , nedajú sa rozoznať…….
merrycherry
@jamarlen ...piekla som ho v chlebikovej forme..preto ten nazov...aj muffinov je tu vela...myslim, ze to nie je až taký problém ako som ho nazvala..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia