
Špagety co dúm dal
tento recept ani nieje receptom dala mi ho sestra a odkial je neviem. da sa povedat co...

Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

Sladký čerešňový prívarok
Tento prívarok robievala ešte v detstve naša mama, je to vlastne čerešňová sladkosť nášho detstva....

Kokosové kolieska s lekvárom
Všetky suroviny na pomúčenej doske spracujeme na cesto a necháme chvíľku postáť v chlade. Cesto na...

Bezlepkové parížske rožky so žĺtkovým kakaovým krémom
Ak dostanete chuť na dobré zákusky bez lepku ako z cukrárne, máme na to jedno riešenie....

Cookies s čokoládou
Do misky rozbijeme 2 vajcia. Pridáme cukor, olej a dobre premiešame. Potom pridáme...

Jarná bryndzová nátierka
Z bryndze, nadrobno nasekanej mladej cibuľky s vňaťou a z rastlinného masla vymiešame hladkú zmes, ...

Fazuľová polievka s rozmarínom a parmezánom
Fazuľu opláchneme a namočíme ju na 3 hodiny do studenej vody. Potom ju scedíme. V...

Mánkův kapr v listovém těstě
Tuhle rybí variaci na Beef Wellington jsem vymyslel v létě 2008, kdy na webu pana Cuketky...

Zázračné špičky z čokolády
Vo vodnom kúpeli zohrejeme práškový cukor, vanilkový cukor, PL rumu a mlieko. Premiešame, ...

Utopence
Spekaciky s nakrajanou cibolou a paprikou naukladame do zavaracej flase a zalejeme prevarenym octom a asi 0,...

Kuracie prsia na ančovičkách a kapari
Netradičná a veľmi príjemná úprava kuracieho mäsa :)

Marhuľové guľky s vínovou penou
Zemiaky dáme uvariť deň vopred, pomelieme ich, dáme na pracovnú dosku, do stredu spravíme jamku,...

Bezlepkové keksíky z arašidového masla
Upečte si tieto jednoduché bezlepkové keksíky. Ich základnou prísadou je arašidové maslo a na vylepšenie sme do cesta pridali aj lyofilizované banány....

Šošovicové karbonátky s mätou
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...

Banánový bisquit
Tento recept mi poslala dcéra z Kanady, už som 2 krát robila je veľmi jednoduchý a...

Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou
Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ...

Cmarový koláč s ríbezľami a posýpkou
Predstavujeme vám čarovnú surovinu - cmar, vďaka ktorému bude vaše cesto na koláč skutočne jemné.

Košíčky z platano banánov plnené rybím ragú
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v...

Brokoličkové zapekané cestovinky so zemiačikmi
pokračovanie ku polievočke... Recept na moju Brokoličkovú zdravú polievku :)

Obilninová zmes ZELENINOVKA
Toto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov....

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

Karfiol so strúhankou alebo s kakaom
Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes....

Omeletka-palacinka = raňajky pre Nikinka
Keď bol môj prvý vnuk ešte malý, nebol veľký jedák, tak sme vymýšľali kadečo na...

Šalát s dressingom NEPALIS
Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda...

Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho...