Foto: jessinka
Ostalo mi veľa čerstvého ovocia, tak som rozmýšľala čo s ním. Vyšlo :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetko ovocíčko som uvarila s medom (môže byť aj cukor). Konkrétne som mala čerstvé jahody a zavárané marhule, čiže som použila aj šťavu z marhúľ. Dala som aj polku jabĺčka. Jablká zvyknú hnednúť, no nič také sa mi nestalo. Bola krásne oranžová. Rozmixovala som ho ponorným mixérom. Počkala kým vychladne.
- 2
Šľahačku som vymiešala a pridala k vychladnutej dreni. Pridala som aj jogurt. Zmrzku som dala do veľkej plastovej misky, no skúsila som ju dať aj do silikónových formičiek na muffiny. Krásne z nich nanuky vyšli von. Nelepili sa. Do niektorých som pozapichovala aj paličky. Ak ju chcete zamraziť v nádobe, nedávajte ju hlavne do skla. :) Skúšala som aj čokoládovú, k šľahačke a jogurtu som pridala roztopenú čokoládku a pravé holandské kakao. Dobrý môže byť aj tvaroh. Bola tiež super.
- 3
Tuhnúť musí minimálne 6hodín. Ja som ju nechala celú noc. Nabudúce skúsim pridať aj čerstvú nasekanú mätu :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu