Jessicina zmrzlinka

jessinka - fotkajessinka, 26. mája 2013
Jessicina zmrzlinka
Foto: jessinka

Ostalo mi veľa čerstvého ovocia, tak som rozmýšľala čo s ním. Vyšlo :)

30 minút
príprava
6h minút
tepelná úprava

Suroviny

  alebo čerstvé ovocie
250 ml
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetko ovocíčko som uvarila s medom (môže byť aj cukor). Konkrétne som mala čerstvé jahody a zavárané marhule, čiže som použila aj šťavu z marhúľ. Dala som aj polku jabĺčka. Jablká zvyknú hnednúť, no nič také sa mi nestalo. Bola krásne oranžová. Rozmixovala som ho ponorným mixérom. Počkala kým vychladne.

  2. 2

    Šľahačku som vymiešala a pridala k vychladnutej dreni. Pridala som aj jogurt. Zmrzku som dala do veľkej plastovej misky, no skúsila som ju dať aj do silikónových formičiek na muffiny. Krásne z nich nanuky vyšli von. Nelepili sa. Do niektorých som pozapichovala aj paličky. Ak ju chcete zamraziť v nádobe, nedávajte ju hlavne do skla. :) Skúšala som aj čokoládovú, k šľahačke a jogurtu som pridala roztopenú čokoládku a pravé holandské kakao. Dobrý môže byť aj tvaroh. Bola tiež super.

  3. 3

    Tuhnúť musí minimálne 6hodín. Ja som ju nechala celú noc. Nabudúce skúsim pridať aj čerstvú nasekanú mätu :))

Diskusia k receptu


Jeden komentár