
Sardinkové placky
Sardinkové placky podávajte so šalátom podľa vašej chuti dochutený olivovým olejom a vínnym octom a určite si...

Malý jabčanik
... iba malá maškrta v predvianočnom období. Jabčanik je v našom nárečí koláč s jablkami...

Kapustnica
je to chutné jedlo ktoré nezaberie vela času a pôsobí ako liek, priatelia ma volávajú na...

Rigatoni s anglickou slaninou a rajčinami
Špenát varíme v osolenej vode asi 2 minút. Scedíme ho, prelejeme studenou vodou a dáme...

Jablkový zázrak
Tento recept som našla v jednej knihe a vyskúšala som ho a trochu som ho pozmenila. Je...

Jahňacina so špenátom
Komerčný recept<br /> Jahňacie mäsko a špenát je to pravé jarné občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava...

Šunka so sušeným ovocím bez marinády
Originálny a jednoduchý recept na prípravu šunky, ktorý si vo vašej kuchárskej knihe určite nájde miesto....

Grilované hrušky v brandy
Pevné, zrelé hrušky ošúpeme, prerežeme a namočíme do brandy na 3 hodiny, aby nasiakli....

Jogurtovo- kečupová omáčka
Tento recept pochádza z Talianska, je to oblúbena dobrota Talianov. Táto omáčka sa hodí ku ...

Mexické šatôčky
Na cibuľke osmažíme osolené a okorenené mäso. Pridáme cesnak. Keď je mäso opečené, pridáme...

Grilovaná prepelica s pečenými paprikami
Grilovanie vládne letu. Aj v našom hoteli. Učíme sa ho však od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo...

Grilované chlebíky môjho chlapa
Tak znova po dlhšej dobe prikladám jeden receptík. Tento krát so cteným dovoleným môjho cteného chlapa...

Závitky so šampiňónovou omáčkou
Tento recept mam osveceny s hovadzim a kuracim masom. Vyskusala som tentokrat s krkovickou a bolo...

Hubové rizoto
Na olivovom oleji si necháme zavoňať pretlačený cesnak, potom pridáme ryžu a vopred namočené huby aj...

Teľací vývar so špikovými knedličkami
Klasikou v našich domácnostiach je hovädzí vývar s pečeňovými haluškami. Nechajte sa nahovoriť na zmenu a vyskúšajte delikátny teľací vývar s knedličkami, ktoré dochutíte špikom z kostí....

Hrudkový tvaroh se zaatarem
Za´atar - sušený tymián se sezamem a sumahem - v arabském světě velmi používaná směs...

Vločkové palacinky plnené ovsenou kašou
Palacinky, placky, lokše, posúchy... ľudia ich milujú tak, že ich všade považujú...

Kapustový americký „páj“
Kapusta je malá lekáreň. Navyše aj jednoduchým surovinám pridáva nové chuťové rozmery. Vedeli to už...

Zapekané kuracie mäso
Kuracie rezne naklepeme, osolíme a uložíme do tukom vymasteného pekáča.

Pečená kuracina pre môjho patróna
Receptov na prípravu a použitie kuracieho mäsa je na našej Varecha.sk, neúrekom....

Vajíčka v lístkovom župane
Rozvaľkané lístkové cesto nakrájame na štvorce s veľkosťou asi 10 cm. Do cesta zabalíme vajíčko uvarené na...

Hovädzia roštenka na horčici s tekvicovými semienkami
Sviatočný obed z hovädzej roštenky a na záver som ju posypala opečenými tekvicovými semienkami.

Gulášová polievka z mletého mäsa
Gulášová trochu inak, stále fantastická chuť podobná kotlíkovému gulášu aj doma v kuchyni.

Šalát z valeriánky poľnej s opraženou cuketkou
Zeleninový šalát na rýchle hodovanie...

Drobné medovníčky
Tieto medovníčky nie je potrebné piecť v predstihu, sú mäkké a nestvrdnú, ak ich dám po vychladnutí...