Foto: gordonko
.... ,,vynovatá,, za tento recept je ,,Michalina,, ...toto je vlastne jej recept na Zobraziť celý popis.... ,,vynovatá,, za tento recept je ,,Michalina,, ...toto je vlastne jej recept na ,,mafiny,, ktoré nemusím - súmi nesimpatické , preto som si jej recept prerobil na ,,koláčiky,, a veruže chutia výborne
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Koláč: | |
250 - 350 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 téglik |
|
8 PL |
|
150 - 200 g |
|
|
|
|
|
Krém: | |
3 ks (na sneh) |
|
6 - 8 PL |
|
5 - 6 PL |
|
pomliaždené |
|
|
|
|
|
250 g (alebo Palmarin) |
|
Na ozdobenie: | |
1 téglik |
|
Postup
-
1
jedno celé vajce si vyšlaháme s cukrom a vanilínovým cukrom
-
2
pridal som preosiatú hladkú múku s PDP (kypr. prášok )
-
3
8 ližíc oleja
-
4
1 kelímok smatanky
-
6
a cesto som mixerom vymiešal ....asi som mal veľkú ližicu a múky bolo viac ako treba ,tak mi to zhustlo ....trocha šťavy z ríbezlí a štipka mlieka to napravili
-
7
do hotového cesta som pridal 4 ližice čierných kompotovaných ríbezlí a už zlahka rukou som ich vmiešal do cesta
-
8
cesto som nalial a rozotrel vo vymastených múkou vysypaných formách a dal do predohriatej trúby na 25 minut pri teplote 150°C
-
9
po upečení som korpusy nechal vychladnout , potom som ich vo forme obrátil - stihol som si aj formy umyť
-
10
...vraj vaječné bieľka treba šlahať nad parou , skúsil som .... v pískači .... ( hrniec na varenie mlieka parou ) som premiešal bielka s cukrom a šlahal na sneh
-
11
darilo sa mi pokial som nepridal strúhaný kokos - seklo sa mi to ..... pridal som pomáganý čierný ribíz - asi 3 ližice, trochu mlieka a vymixoval
-
12
túto zmäs som nechal vychladnúť a neskoršie som vnej rozšlahal 1 celé maslo ( 250 )
-
13
hotovým krémom som vyplnil ,,jamku ,, v korpusoch
-
14
a druhou smatankou nazdobil
-
15
...na tento účel som si ponechal zopár guličiek čierného ribízu a velkonočný cukrík sa tam tiež ,,zmästil,,,
-
16
a máme hotovo
-
17
DOBRÚ CHUŤ
pieklo by to ..varilo..to by sa mi ľúbilo...:-))
a ten sneh robený v "pískači"-ten spôsob sa ti zapáčil??
nedôvera sa vo mne budí...môžu ho úspešne tak trepať aj druhí..??
odpovedz:
bol biely..hustý..??taký-čo sa hned nepustí..??
to je teda nápad!!!na odpoved budem čakať..!!
:-)))
..že som číslo dobre viem
vtomto si ja ,,libujem,,
robím , varým divé kusy
niekto to však skúsiť musí
skús si pískač ked to chceš
istotne si overíš - neobanuješ
len ten kokos nedavať
ibak budeš nadávať
@medovnicek dojdi ochutnať , nech vieš aj ako chutí ...ale ponáhlaj sda míňa sa
... pekný deň vám prajem
aj teraz premýšlam niečo ,,vykuchtiť,,...obed už mám
pieklo by to ..varilo..to by sa mi ľúbilo...:-))
a ten sneh robený v "pískači"-ten spôsob sa ti zapáčil??
nedôvera sa vo mne budí...môžu ho úspešne tak trepať aj druhí..??
odpovedz:
bol biely..hustý..??taký-čo sa hned nepustí..??
to je teda nápad!!!na odpoved budem čakať..!!
:-)))
..že som číslo dobre viem
vtomto si ja ,,libujem,,
robím , varým divé kusy
niekto to však skúsiť musí
skús si pískač ked to chceš
istotne si overíš - neobanuješ
len ten kokos nedavať
ibak budeš nadávať
@medovnicek dojdi ochutnať , nech vieš aj ako chutí ...ale ponáhlaj sda míňa sa
... pekný deň vám prajem
aj teraz premýšlam niečo ,,vykuchtiť,,...obed už mám