.... ,,vynovatá,, za tento recept je ,,Michalina,, ...toto je vlastne jej recept na Zobraziť celý popis.... ,,vynovatá,, za tento recept je ,,Michalina,, ...toto je vlastne jej recept na ,,mafiny,, ktoré nemusím - súmi nesimpatické , preto som si jej recept prerobil na ,,koláčiky,, a veruže chutia výborne
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Koláč: | |
250 - 350 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 téglik |
|
8 PL |
|
150 - 200 g |
|
|
|
|
|
Krém: | |
3 ks (na sneh) |
|
6 - 8 PL |
|
5 - 6 PL |
|
pomliaždené |
|
|
|
|
|
250 g (alebo Palmarin) |
|
Na ozdobenie: | |
1 téglik |
|
Postup
-
1
jedno celé vajce si vyšlaháme s cukrom a vanilínovým cukrom
-
2
pridal som preosiatú hladkú múku s PDP (kypr. prášok )
-
3
8 ližíc oleja
-
4
1 kelímok smatanky
-
6
a cesto som mixerom vymiešal ....asi som mal veľkú ližicu a múky bolo viac ako treba ,tak mi to zhustlo ....trocha šťavy z ríbezlí a štipka mlieka to napravili
-
7
do hotového cesta som pridal 4 ližice čierných kompotovaných ríbezlí a už zlahka rukou som ich vmiešal do cesta
-
8
cesto som nalial a rozotrel vo vymastených múkou vysypaných formách a dal do predohriatej trúby na 25 minut pri teplote 150°C
-
9
po upečení som korpusy nechal vychladnout , potom som ich vo forme obrátil - stihol som si aj formy umyť
-
10
...vraj vaječné bieľka treba šlahať nad parou , skúsil som .... v pískači .... ( hrniec na varenie mlieka parou ) som premiešal bielka s cukrom a šlahal na sneh
-
11
darilo sa mi pokial som nepridal strúhaný kokos - seklo sa mi to ..... pridal som pomáganý čierný ribíz - asi 3 ližice, trochu mlieka a vymixoval
-
12
túto zmäs som nechal vychladnúť a neskoršie som vnej rozšlahal 1 celé maslo ( 250 )
-
13
hotovým krémom som vyplnil ,,jamku ,, v korpusoch
-
14
a druhou smatankou nazdobil
-
15
...na tento účel som si ponechal zopár guličiek čierného ribízu a velkonočný cukrík sa tam tiež ,,zmästil,,,
-
16
a máme hotovo
-
17
DOBRÚ CHUŤ
pieklo by to ..varilo..to by sa mi ľúbilo...:-))
a ten sneh robený v "pískači"-ten spôsob sa ti zapáčil??
nedôvera sa vo mne budí...môžu ho úspešne tak trepať aj druhí..??
odpovedz:
bol biely..hustý..??taký-čo sa hned nepustí..??
to je teda nápad!!!na odpoved budem čakať..!!
:-)))
..že som číslo dobre viem
vtomto si ja ,,libujem,,
robím , varým divé kusy
niekto to však skúsiť musí
skús si pískač ked to chceš
istotne si overíš - neobanuješ
len ten kokos nedavať
ibak budeš nadávať
@medovnicek dojdi ochutnať , nech vieš aj ako chutí ...ale ponáhlaj sda míňa sa
... pekný deň vám prajem
aj teraz premýšlam niečo ,,vykuchtiť,,...obed už mám
pieklo by to ..varilo..to by sa mi ľúbilo...:-))
a ten sneh robený v "pískači"-ten spôsob sa ti zapáčil??
nedôvera sa vo mne budí...môžu ho úspešne tak trepať aj druhí..??
odpovedz:
bol biely..hustý..??taký-čo sa hned nepustí..??
to je teda nápad!!!na odpoved budem čakať..!!
:-)))
..že som číslo dobre viem
vtomto si ja ,,libujem,,
robím , varým divé kusy
niekto to však skúsiť musí
skús si pískač ked to chceš
istotne si overíš - neobanuješ
len ten kokos nedavať
ibak budeš nadávať
@medovnicek dojdi ochutnať , nech vieš aj ako chutí ...ale ponáhlaj sda míňa sa
... pekný deň vám prajem
aj teraz premýšlam niečo ,,vykuchtiť,,...obed už mám