.... ,,vynovatá,, za tento recept je ,,Michalina,, ...toto je vlastne jej recept na Zobraziť celý popis.... ,,vynovatá,, za tento recept je ,,Michalina,, ...toto je vlastne jej recept na ,,mafiny,, ktoré nemusím - súmi nesimpatické , preto som si jej recept prerobil na ,,koláčiky,, a veruže chutia výborne
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Koláč: | |
| 250 - 350 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 téglik | 
                                                             | 
                                                    
| 8 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 150 - 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Krém: | |
| 3 ks (na sneh) | 
                                                             | 
                                                    
| 6 - 8 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 5 - 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| pomliaždené | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 250 g (alebo Palmarin) | 
                                                             | 
                                                    
| Na ozdobenie: | |
| 1 téglik | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
jedno celé vajce si vyšlaháme s cukrom a vanilínovým cukrom
                                                     - 
                                                    2
                                                    
pridal som preosiatú hladkú múku s PDP (kypr. prášok )
                                                     - 
                                                    3
                                                    
8 ližíc oleja
                                                     - 
                                                    4
                                                    
1 kelímok smatanky
                                                     - 
                                                    6
                                                    
a cesto som mixerom vymiešal ....asi som mal veľkú ližicu a múky bolo viac ako treba ,tak mi to zhustlo ....trocha šťavy z ríbezlí a štipka mlieka to napravili
                                                     - 
                                                    7
                                                    
do hotového cesta som pridal 4 ližice čierných kompotovaných ríbezlí a už zlahka rukou som ich vmiešal do cesta
                                                     - 
                                                    8
                                                    
cesto som nalial a rozotrel vo vymastených múkou vysypaných formách a dal do predohriatej trúby na 25 minut pri teplote 150°C
                                                     - 
                                                    9
                                                    
po upečení som korpusy nechal vychladnout , potom som ich vo forme obrátil - stihol som si aj formy umyť
                                                     - 
                                                    10
                                                    
...vraj vaječné bieľka treba šlahať nad parou , skúsil som .... v pískači .... ( hrniec na varenie mlieka parou ) som premiešal bielka s cukrom a šlahal na sneh
                                                     - 
                                                    11
                                                    
darilo sa mi pokial som nepridal strúhaný kokos - seklo sa mi to ..... pridal som pomáganý čierný ribíz - asi 3 ližice, trochu mlieka a vymixoval
                                                     - 
                                                    12
                                                    
túto zmäs som nechal vychladnúť a neskoršie som vnej rozšlahal 1 celé maslo ( 250 )
                                                     - 
                                                    13
                                                    
hotovým krémom som vyplnil ,,jamku ,, v korpusoch
                                                     - 
                                                    14
                                                    
a druhou smatankou nazdobil
                                                     - 
                                                    15
                                                    
...na tento účel som si ponechal zopár guličiek čierného ribízu a velkonočný cukrík sa tam tiež ,,zmästil,,,
                                                     - 
                                                    16
                                                    
a máme hotovo
                                                     - 
                                                    17
                                                    
DOBRÚ CHUŤ
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


pieklo by to ..varilo..to by sa mi ľúbilo...:-))
a ten sneh robený v "pískači"-ten spôsob sa ti zapáčil??
nedôvera sa vo mne budí...môžu ho úspešne tak trepať aj druhí..??
odpovedz:
bol biely..hustý..??taký-čo sa hned nepustí..??
to je teda nápad!!!na odpoved budem čakať..!!
:-)))
..že som číslo dobre viem
vtomto si ja ,,libujem,,
robím , varým divé kusy
niekto to však skúsiť musí
skús si pískač ked to chceš
istotne si overíš - neobanuješ
len ten kokos nedavať
ibak budeš nadávať
@medovnicek dojdi ochutnať , nech vieš aj ako chutí ...ale ponáhlaj sda míňa sa
... pekný deň vám prajem
aj teraz premýšlam niečo ,,vykuchtiť,,...obed už mám
pieklo by to ..varilo..to by sa mi ľúbilo...:-))
a ten sneh robený v "pískači"-ten spôsob sa ti zapáčil??
nedôvera sa vo mne budí...môžu ho úspešne tak trepať aj druhí..??
odpovedz:
bol biely..hustý..??taký-čo sa hned nepustí..??
to je teda nápad!!!na odpoved budem čakať..!!
:-)))
..že som číslo dobre viem
vtomto si ja ,,libujem,,
robím , varým divé kusy
niekto to však skúsiť musí
skús si pískač ked to chceš
istotne si overíš - neobanuješ
len ten kokos nedavať
ibak budeš nadávať
@medovnicek dojdi ochutnať , nech vieš aj ako chutí ...ale ponáhlaj sda míňa sa
... pekný deň vám prajem
aj teraz premýšlam niečo ,,vykuchtiť,,...obed už mám