Tapiokový puding s mangom
Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 6. decembra 2016
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 6. decembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
50 g perličiek |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
25 g (sušený) |
|
podľa chuti (alebo med) |
|
150 ml |
|
mango, ananás |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskôr urobíme čaj a doň nasypeme tapiokové guľôčky, ktoré varíme na miernom ohni a za stáleho miešania do zblednutia.
- 2
Miešame a pridávame postupne mandľové mlieko, kokosovú smotanu, prisladíme medom alebo agávovým sirupom. Do priesvitnej redšej zmesi pridáme mletý kokos a podávame v pohároch alebo mištičkách.
- 3
Po zatuhnutí a vychladnutí v chladničke môžeme pridať kocky opraženého manga alebo ananásu, ktoré tiež osladíme medom alebo agávovým sirupom.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu