Domáce makové mlieko
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 26. októbra 2022
mesačník Varecha, 26. októbra 2022
Foto: Jana Kollárová
Výbornou náhradou klasického mliečneho nápoja je domáce mlieko pripravené z maku. Chutí príjemne, krémovo a je výborným zdrojom vápnika.
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Asi 80 g nemletého maku zalejeme 500 ml vody, prikryté v chladničke necháme odpočívať do druhého dňa.
- 2
Namočený mak prelejeme do výkonného mixéra, pridáme 1 ČL medu, štipku soli a dreň z vyškrabaného vanilkového struku. Mixujeme 1–2 minúty dovtedy, kým nie je tekutina biela.
- 3
Sitko vystelieme gázou, prelejeme rozmixovanú zmes a nakoniec gázu ešte vyžmýkame. V uzavretej fľaši v chladničke vydrží makové mlieko aj dva dni.
Tiež makové mlieko:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Z receptu není třeba mít strach. 80 g máku /vyzrálé semeno!!!!/ na 500 g vody nikomu nic neprovede. Makové buchty jsou víc makové.