Tento recept vznikol s veľkou dávkou improvizácie a skombinovaním rôznych receptov, keďže ani jeden čo som našla, nebol podľa mojich predstáv. Výsledok prvého pokusu o mrkvový Zobraziť celý popisTento recept vznikol s veľkou dávkou improvizácie a skombinovaním rôznych receptov, keďže ani jeden čo som našla, nebol podľa mojich predstáv. Výsledok prvého pokusu o mrkvový koláč ma naozaj veľmi pozitívne prekvapil a dokonca si ho pochvaľoval aj ocino, ktorý je zástanca klasického pečenia
porcií
na 180 °C
Suroviny
| 240 g |
|
| 4 ks |
|
| 170 g |
|
| 110 g |
|
| 100 g |
|
| cca 1 dcl |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 250 g |
|
Postup
-
1
Žltka si vyšľaháme s trstinovým cukrom (ak máte radi sladšie cukru môžete dať aj viac), pridáme mlieko, šťavu a kôru z 1 pomaranča.
- 2
Múku, škoricu, PDP, orechy (ja som dala mix vlašských, trochu mandlí a kúsok lieskovcov, ale môžete použiť ľubovoľné. Orechy som nemlela, ale iba podrvila, aby ich bolo v koláči cítiť) a zázvor (dala som čerstvý strúhaný) zmiešame a vmiešame do druhej zmesi.
- 3
Rúru si zapneme na 180C a formu vystelieme papierom na pečenie. Mrkvu postrúhame a pridáme do cesta a jemne vmiešame sneh z bielkov. Pripravenú hmotu vylejeme do formy a pečieme podľa rúry minimálne 35 minút do zlatohneda (po 20 minútach som ju zakryla papierom na pečenie). Kým sa nám pečie zmiešame tvaroh s vanilkou (ja som dala 1/2 vanilkového cukru) a škoricou.
- 4
Vychladnutý koláč predelíme na polovice, ak chcete oživiť, môžete potrieť výrazným džemom, nanesieme tvarohovú plnku a ja som dala kúsky podusených jablčok, ktoré sme nedojedli. Tortu už stačí dozdobiť podľa vlastnej fantázie. Ja som použila 70% čokoládu.
- 5
Dobrú chuť :))
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu