Zdravý mrkvový koláčik

melonsMelons, 12 ročné dievča, Handlová, 4. októbra 2014 10:26
Ďalšie jej recepty »

Zdravý mrkvový koláčikFoto: melons

Tento recept vznikol s veľkou dávkou improvizácie a skombinovaním rôznych receptov, keďže ani jeden čo som našla, nebol podľa mojich predstáv. Výsledok prvého pokusu o mrkvový koláč ma naozaj veľmi pozitívne prekvapil a dokonca si ho pochvaľoval aj ocino, ktorý je zástanca klasického pečenia

12
porcií
35-45 min
na 180 °C

Suroviny

240 g
4 ks
170 g
110 g
100 g
cca 1 dcl
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 ks
Plnka:
podľa chuti
podľa chuti
250 g

Postup prípravy

  1. 1

    Žltka si vyšľaháme s trstinovým cukrom (ak máte radi sladšie cukru môžete dať aj viac), pridáme mlieko, šťavu a kôru z 1 pomaranča.

  2. 2

    Múku, škoricu, PDP, orechy (ja som dala mix vlašských, trochu mandlí a kúsok lieskovcov, ale môžete použiť ľubovoľné. Orechy som nemlela, ale iba podrvila, aby ich bolo v koláči cítiť) a zázvor (dala som čerstvý strúhaný) zmiešame a vmiešame do druhej zmesi.

  3. 3

    Rúru si zapneme na 180C a formu vystelieme papierom na pečenie. Mrkvu postrúhame a pridáme do cesta a jemne vmiešame sneh z bielkov. Pripravenú hmotu vylejeme do formy a pečieme podľa rúry minimálne 35 minút do zlatohneda (po 20 minútach som ju zakryla papierom na pečenie). Kým sa nám pečie zmiešame tvaroh s vanilkou (ja som dala 1/2 vanilkového cukru) a škoricou.

  4. 4

    Vychladnutý koláč predelíme na polovice, ak chcete oživiť, môžete potrieť výrazným džemom, nanesieme tvarohovú plnku a ja som dala kúsky podusených jablčok, ktoré sme nedojedli. Tortu už stačí dozdobiť podľa vlastnej fantázie. Ja som použila 70% čokoládu.

  5. 5

    Dobrú chuť :))

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist