Slané syrové hviezdičky fotorecept
Foto: svetliii
Tieto hviezdičky robievam pravidelne každý rok na Silvestra, ale samozrejme si ich môžete upiecť hocikedy, keď budete mať chuť na slanú maškrtu. A Zobraziť celý popisTieto hviezdičky robievam pravidelne každý rok na Silvestra, ale samozrejme si ich môžete upiecť hocikedy, keď budete mať chuť na slanú maškrtu. A urobiť ich môžete v akomkoľvek tvare, nemusia to byť len hviezdičky.
na 170 °C
Suroviny
500 g |
|
300 g |
|
500 g (Palmarin, Hera) |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1,5-2 ČL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Zmiešame suroviny - 500 g hladkej múky, 300 g nastrúhaného eidamu, 2x250 g zmäknutého Palmarinu alebo Hery, 1 prášok do pečiva, 1,5 - 2 ČL soli, 1 vajce a vymiesime cesto, aby sa všetky suroviny poriadne spojili. Cesto môžeme nechať odležať cez noc, ale kľudne s ním môžeme pracovať aj ihneď. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na požadovanú hrúbku a vykrajujeme hviezdičky alebo iné tvary podľa nášho výberu a ukladáme na plech s papierom na pečenie.
-
2
Vykrojené kúsky potrieme žĺtkom rozmiešaným s 1 PL mlieka a posypeme nastrúhaným údeným syrom.
-
3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C cca 10-15 minút.
Diskusia k receptu